Bayern bekroont CL-zege met 1000e Europese goal

17 maart 2021 – Bayern München heeft woensdagavond de ruime uitzege bij SS Lazio (1-4) rustig uit kunnen spelen. Door een goal van Robert Lewandowski was de laatste hoop op een Romeinse stunt wel weggeëbt. Vervolgens verdubbelde Eric Maxim Choupo-Moting de score met een historische goal. In de slotfase tekende invaller Marco Parolo nog voor een eretreffer.

Bayern bekroont CL-zege met 1000e Europese goal

De wedstrijd tussen Bayern München en SS Lazio was misschien wel de minst spannende van alle acht returns. In de heenwedstrijd in Rome waren de krachtsverhoudingen al vrij duidelijk. Der Rekordmeister scoorde bovendien al vier uitdoelpunten. Dat Lazio de wedstrijd al op voorhand enigszins opgegeven leek te hebben, bleek wel uit het feit dat doelpuntenmaker Ciro Immobile op de bank begon. Bij Bayern München stond Alexander Nübel onder de lat, als vervanger van de zieke Manuel Neuer.

De 24-jarige Nübel moest enkele keren in actie komen en deed dat uitstekend. Het was echter opnieuw vooral Bayern dat gevaarlijk werd. Dat deed de ploeg in de wetenschap dat het de duizendste Europese goal in de clubgeschiedenis kon maken. De teller stond op 998 en dus waren er twee treffers nodig. De eerste daarvan kwam van wie anders dan Robert Lewandowski. De Poolse doelpuntenmaker kreeg na een halfuur spelen een strafschop en benutte deze feilloos.

Voor zover er nog hoop was bij Lazio was deze nu ook verloren. De vervolgvraag was of die duizendste goal zou gaan vallen. En zo ja, wie deze zou maken. Het antwoord op die vraag volgde in minuut 73. Het luidde: Eric Maxim Choupo-Moting. De pas net ingevallen aanvaller werd weggestoken door David Alaba en schoof de bal onder doelman Pepe Reina door. Hij tekende daarmee voor een historische treffer.

Ook Lazio deed nog iets terug via invaller Marco Parolo. Een voorzet die aan iedereen voorbij ging werd door de Italiaan binnengekopt. Meer dan een eretreffer was het echter niet. Bayern München won over wedstrijden met 6-2 en meldt zich in de kwartfinales met Chelsea, Manchester City, Real Madrid, Borussia Dortmund, FC Porto, Liverpool en Paris Saint-Germain.

UEFA Champions League

gerelateerd