Willem II
0 – 0
RKC Waalwijk

Inzaghi: "We verlaten de Champions League met opgeheven hoofd"

18 maart 2021 – Simone Inzaghi had na de nederlaag op bezoek bij Bayern München enkel goede woorden over voor zijn Lazio. De Italianen verloren met 2-1 op bezoek bij de titelhouder en hadden in eigen huis al met 1-4 een pak slaag gekregen. Toch was trainer Inzaghi na de wedstrijd tevreden over de prestatie van zijn ploeg, die zich kranig weerde in de Allianz Arena.

Inzaghi: "We verlaten de Champions League met opgeheven hoofd"

"We hebben goed gepresteerd en verlaten de Champions League met opgeheven hoofd", liet de trainer na de tweede nederlaag weten. "Dit was voor mijn team een belangrijke wedstrijd. We wilden een betere prestatie neerzetten dan in het eerste duel. We hebben de ruimtes klein gehouden tegen een ijzersterke tegenstander. Dit was een van onze betere prestaties dit seizoen."

Nu kunnen de pijlen van Inzaghi volledig gericht worden op het opnieuw bereiken van Europees voetbal. Lazio heeft nog twaalf wedstrijden in de Serie A op de planning staan en aast op een plekje in de top vier, dat rechtgeeft op deelname aan de groepsfase van de Champions League. Momenteel bezet de ploeg uit Rome de teleurstellende zevende plaats.

UEFA Champions League

gerelateerd