NEC koopt duel niet in bij ESPN: "Enorm bedrag voor ons"

18 maart 2021, 17:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In tegenstelling tot bijvoorbeeld De Graafschap heeft NEC er niet voor gekozen om de zendtijd bij ESPN te kopen. Dat betekent dat de wedstrijd tegen TOP Oss van vrijdag niet live te zien zal zijn voor de supporters. Vervelend, vindt algemeen directeur Wilco van Schaik.

In de eerste drie periodes waren alle Eerste Divisie-duels live te zien op ESPN. In de vierde en laatste periode is dat niet het geval. Het kost een club ongeveer 7500 euro om een wedstrijd live te laten programmeren. "Een enorm bedrag is voor ons als club in coronatijd, waar we al zoveel inkomsten mislopen", zegt Van Schaik via de clubkanalen. "Daarnaast is het ook mogelijk dat een wedstrijd enkel online wordt uitgezonden en niet op één van de beschikbare televisiekanalen, waarbij de kosten wel gelijk blijven. We nemen deze kosten echter graag voor onze rekening, omdat we ook graag wat terug willen doen voor onze seizoenkaarthouders en businessclubleden."

Van Schaik is met NEC nog aan het kijken naar de andere wedstrijden in de vierde periode. Mogelijk worden die duels wel uitgezonden. "Allereerst focussen we ons op de thuiswedstrijden om te kijken of het mogelijk is om deze wedstrijden allemaal uit te zenden, alsmede daarna onze uitwedstrijden. We kunnen dus nog geen garanties geven vanwege onze financiële situatie en zullen per week bekijken of het mogelijk is om de wedstrijd live uit te laten zenden, maar zullen er alles aan doen om onze supporters zoveel mogelijk compensatie te geven in de vorm van live wedstrijden", aldus de directeur van de nummer vijf van de Eerste Divisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen