Ten Hag kiest voor Blind op het middenveld, Schuurs toch op bank

18 maart 2021, 19:36

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft een kleine verrassing in de opstelling opgenomen donderdagavond: de oefenmeester heeft de van een blessure terugkomende Daley Blind meteen een basisplaats gegeven tegen Young Boys in de return van de Europa League. Perr Schuurs keert terug op de bank, Edson Álvrez schuift een linie naar achteren en Blind start op het middenveld.

Dat is verrassend, omdat bij afwezigheid van Jurriën Timber achterin Perr Schuurs werd verwacht naar Lisandro Martínez. Dat is dus niet het geval, verder zijn er geen verassingen in de achterhoede van Ten Hag. Naast Blind staan uiteraard Davy Klaassen en Ryan Gravenberch op het middenveld van de Amsterdammers. Voorin starten dezelfde drie als vorige week: Dusan Tadic in de spits met Braziliaanse vleugels.

Lees ook: Waarom vier Ajacieden straks moeten opletten in Bern

Zoals bekend zijn Sébastien Haller (niet ingeschreven) en Andre Onana (geschorst vanwege doping) ook niet van de partij, maar dat geldt wel voor een aantal twijfelgevallen. Nicolás Tagliafico, David Neres en Antony hadden afgelopen weekend dus kleine pijntjes en zijn tijdig hersteld om in de basis te beginnen. De bank van Ajax ziet er alsvolgt uit: Kjell Scherpen, Dominik Kotarski, Schuurs, Sean Klaiber, Jurgen Ekkelenkamp, Zakaria Labyad, Mohammed Kudus, Oussama Idrissi, Lassina Traoré en Brian Brobbey.

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Rensch, Álvarez, Martínez, Tagliafico; Blind, Gravenberch, Klaassen; Antony, Tadic, Neres.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen