Ten Hag op zijn hoede en legt keuze voor Blind uit

18 maart 2021, 20:55

Erik ten Hag is ondanks de 3-0 voorsprong van Ajax in de return tegen Young Boys in de achtste finales van de Europa League donderdagavond op zijn hoede. De oefenmeester wil van een gelopen koers nog niets weten en wil met de Amsterdammers bovendien 'gewoon' winnen in Bern. "We willen de wedstrijd weer dicteren, het begint weer op 0-0."

Dat zei de oefenmeester voorafgaand aan de return tegenover ESPN. "Je zult een Ajax zien met de intentie om de wedstrijd naar onze hand te zetten, de regie te nemen, in balbezit en bij balbezit van de tegenstander. Het gaat om ons, wij moeten de tegenstander slecht laten spelen. Als je een mindere dag hebt, kunnen ze voetballen", waarschuwde Ten Hag. "Ze hebben Bayer Leverkusen verslagen, speelden een goede poulefase en staan ver bovenaan in Zwitserland."

Ajax zal dan net als Young Boys ook meteen op volle kracht erin kletsen, ook als dat ten koste gaat van een gele kaart voor iemand die op scherp staat. "We moeten eerst doorkomen naar de volgende ronde, door scherp te spelen. Vorige week waren we op alle factoren de dominante partij, behalve in de duels. Dat moeten we nu wel zijn", aldus Ten Hag. "Dan kan het gebeuren dat je geel pakt, maar niet onnodig geel. En als er iemand geschorst is, dan is dat zo."

Een van hen die op scherp staat, is Daley Blind, die na zijn blessure wel weer terugkeert in het elftal van Ten Hag. "Dat lag in de planning na afgelopen zondag. Maar je moet afwachten wat de reactie op zijn knie is, toen hij weer ging trainen. Hij had geen last, zijn knie is goed en hij kan honderd procent spelen."

Lees ookDit staat er nog wel op het spel voor Ajax bij Young Boys

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen