Ajax zegeviert ook in Bern en staat in kwartfinale Europa League

18 maart 2021, 22:52   Bijgewerkt: 7 april 2021, 16:23

Ajax heeft zich donderdagavond gekwalificeerd voor de kwartfinale van de Europa League. Na de overtuigende zege van vorige week in Amsterdam, was een 0-2 overwinning tegen Young Boys ruimschoots voldoende voor een plaats bij de laatste acht. De ploeg van trainer Erik ten Hag hoort vrijdag om 13.00 uur wie de volgende tegenstander wordt in de Europa League.

Ajax verschafte zich vorige week een uitstekende uitgangspositie voor de return door in de eigen Johan Cruijff ArenA met 3-0 te winnen van Young Boys. Ten opzichte van de wedstrijd in Amsterdam kende de opstelling van Ajax in Bern twee wijzigingen. Jurriën Timber moest vanwege ziekte het duel aan zich voorbij laten gaan, waardoor Edson Álvarez een linie terugschoof. Daley Blind maakte na enkele wedstrijden afwezigheid zijn rentree en startte op het middenveld, op de plek van Álvarez.

Een paar minuten nadat Blind een kans op de 0-1 had laten liggen, opende David Neres de score. De Braziliaan werd na een balverovering van Ryan Gravenberch weggestoken door Dusan Tadic en schoot de bal langs doelman Guillaume Faivre. Zo moest Young Boys ineens vijf keer scoren om door te stoten naar de volgende ronde, een schier onmogelijke opgave. Hoewel de Zwitsers de handdoek niet meteen in de ring gooiden, was het duidelijk dat zij de hoop op een stunt hadden opgegeven. Via Tadic en Nicolás Tagliafico kreeg Ajax in het restant van de eerste helft kansen op een tweede doelpunt, maar de 0-2 viel pas na rust.

Ajax schoot in de tweede helft uit de startblokken en kreeg via Klaassen een enorme mogelijkheid om de marge te verdubbelen. De volley van de middenvelder ging echter recht door het midden, waardoor Faivre redding kon brengen. De doelman moest even later wel zijn meerdere erkennen in Tadic. De Serviër mocht vanaf elf meter aanleggen nadat Camara de bal ongelukkig op zijn arm kreeg. Scheidsrechter Bobby Madden legde de bal in eerste instantie niet op de stip, maar gaf Ajax op advies van de VAR alsnog een strafschop.

Door de overwinning in het tweeluik staat Ajax voor het eerst sinds 2017 in de kwartfinale van de Europa League. Destijds schopten de Amsterdammers het tot de eindstrijd. Vrijdagmiddag om 13.00 uur vindt de loting voor de kwartfinale plaats.

Opstelling en beoordelingen*

Ajax: Maarten Stekelenburg 6,5; Devyne Rensch 6 (81. Perr Schuurs -), Edson Álvarez 7, Lisandro Martínez 6,5, Nicolás Tagliafico 6,5 (74. Sean Klaiber); Daley Blind 7 (65. Mohammed Kudus 6) 6,5, Ryan Gravenberch 7, Davy Klaassen 6,5; Antony 6 (81. Brian Brobbey -), Dusan Tadic 7, David Neres 6,5 (Oussama Idrissi 6)

Man of the Match: Edson Álvarez

*Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen