Pogba helpt United langs Milan, Rangers geeft alles weg

18 maart 2021, 23:11

Het is Manchester United gelukt om AC Milan uit de Europa League te knikkeren. De Engelsen wonnen in Italië met 0-1 en pakten daarmee een ticket voor de kwartfinales van de Europa League. Ook Slavia Praag en Villarreal bekerden door.

AC Milan - Manchester United 0-1

Met de herstelde Donny van de Beek weer terug op de bank wist Manchester United dat het vanavond aan de bak moest tegen AC Milan. Het 1-1 gelijkspel in Engeland was namelijk geen hele goede uitgangspositie. United kwam in Milaan sterk uit de startblokken, maar slaagde er niet in om hele grote kansen bij elkaar te spelen. Het ontbrak simpelweg aan creativiteit en dus was het een prima zet van Ole Gunnar Solskjaer om Paul Pogba halverwege in te brengen. Dat Marcus Rashford, meestal toch een sterkhouder, het veld moest verlaten was opmerkelijk. Toch betaalde de wissel zich direct uit. Drie minuten na rust was de Franse middenvelder meteen trefzeker met een schot dat onderweg nog wel aangeraakt werd.

Opmerkelijk genoeg kon Milan vervolgens nauwelijks een vuist maar maken. Ook de invalbeurt van de herstelde Zlatan Ibrahimovic twintig minuten voor tijd, inspireerde AC Milan niet meer. De Zweed kwam nog wel tot een gevaarlijke kopbal, maar kon er geen verlenging meer uitslepen. Na negentig minuten plus blessuretijd stond de teller bij Milan slechts op drie doelpogingen, veel te weinig om United aan het wankelen te krijgen. De Engelsen gaan dus verder en kunnen als één van de titelfavorieten worden gezien.

Rangers FC - Slavia Praag 0-2

Na de 1-1 van vorige week in Tsjechië lag het bij Rangers tegen Slavia Praag nog helemaal open. De ploeg van Steven Gerrard die in de voorrondes nog won van Willem II en onlangs ongeslagen kampioen werd van Schotland, gaf het vanavond echter helemaal uit handen. Peter Olayinka nam al na een kwartier de 0-1 voor zijn rekening en bezorgde Slavia daarmee de belangrijke uitgoal. Vervolgens hielden de teams elkaar lange tijd in evenwicht, tot Rangers het in de tweede helft voor zichzelf verstierde.

Villarreal - Dinamo Kiev 2-0

Bij de bookmakers zal Villarreal niet als de grote favoriet worden gezien voor de eindzege, maar de Spanjaarden vormen zeker een ploeg om rekening mee te houden. Na de 0-2 overwinning van vorige week in Oekraïne werd het vanavond ook in Spanje niet meer spannend. In de eerste helft trok Villarreal meteen de angel uit het tweeluik door via sterkhouder Gerard Moreno twee keer toe te slaan. De aanvaller is zo vaak belangrijk met zijn doelpunten en was ook vanavond de matchwinner. Met twee overwinningen op Kiev zal Villarreal zich met vertrouwen melden bij de loting.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!