Kraker in kwartfinale: Bayern en PSG treffen elkaar weer

19 maart 2021, 12:26   Bijgewerkt: 19 maart 2021, 12:48

Bayern München tegen Paris Saint-Germain is de kraker van de kwartfinales van de Champions League. De loting van vrijdagmiddag bepaalde dat de finalisten van vorig seizoen elkaar in de komende ronde opnieuw treffen. Verder treft Manchester City Borussia Dortmund, neemt FC Porto het op tegen Chelsea en speelt Real Madrid een herhaling van de finale van 2018 tegen Liverpool. 

Wat betreft de verhalen leverde de loting vrijdag enkele schitterende ontmoeting op. De wedstrijden tussen Bayern München en Paris Saint-Germain zijn uiteraard pikant vanwege het feit dat die teams elkaar vorig seizoen in de finale al troffen. Bayern trok toen aan het langste eind, waardoor PSG de wens om een keer de hoofdprijs te winnen weer in de ijskast kon zetten. Om het dit seizoen voor elkaar te krijgen, moeten de Fransen dus wederom met Bayern een loodzware horde zien te nemen.

Ook Real Madrid - Liverpool is uiteraard beladen, vanwege het feit dat die teams elkaar in 2018 troffen in de eindstrijd. Door twee doelpunten van Gareth Bale en het geblunder van Loris Karius was Real Madrid de sterkste in de finale, waarin Mohamed Salah geblesseerd uitviel na een overtreding van Sergio Ramos. Liverpool, dat in de competitie moeizaam draait, schakelde in de vorige ronde simpel RB Leipzig uit en kan de Champions League gaan gebruiken om het seizoen kleur te geven.

FC Porto - Chelsea en Manchester City - Borussia Dortmund zijn de andere ontmoetingen in de kwartfinales. De eerstgenoemde ploegen spelen overigens eerst thuis. De kwartfinales worden gespeeld op 6/7 april en 13/14 april. Vervolgens wachten de halve finales op 27/28 april en 4/5 mei. Ook voor de halve finales is vrijdag alvast geloot door de UEFA. Daarin zal Bayern München of PSG het op gaan nemen tegen Manchester City of Dortmund en treft Real Madrid of Liverpool het Portugese FC Porto of Chelsea als tegenstander.

Kwartfinales

Manchester City - Borussia Dortmund

FC Porto - Chelsea

Bayern München - PSG

Real Madrid - Liverpool

Halve finales

Bayern/PSG - Manchester City/Borussia Dortmund

Real Madrid/Liverpool - FC Porto/Chelsea

Finale

Bayern/PSG/Manchester City of Borussia Dortmund is dan de thuisspelende ploeg

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen