Roma volgende horde Ajax, daarna mogelijk Manchester United

19 maart 2021, 13:16   Bijgewerkt: 19 maart 2021, 13:27

Ajax neemt het in de kwartfinale van de Europa League op tegen AS Roma. Dat heeft de loting van vrijdagmiddag uitgewezen. Met die zware loting treffen de Amsterdammers onder meer Nederlander Rick Karsdorp. De duels worden gespeeld op 8 en 15 april.  Ook voor de halve finales van het toernooi werd al geloot. Als Ajax het lukt om Roma uit te schakelen, wacht een ontmoeting met de winnaar van Granada tegen Manchester United. 

AS Roma staat zesde in Italië en schakelde in de vorige rond met speels gemak Shakhtar Donetsk uit. Dat was opmerkelijk, aangezien de Oekraïners vorig seizoen nog indruk maakten door de halve finale te halen. Bij Roma staat Rick Karsdorp onder contract. De Nederlander is helemaal opgeleefd en is inmiddels vaste basiskracht in Roma. De verdediger is overigens geschorst voor het eerste treffen met Ajax dat op 8 april gespeeld gaat worden in Amsterdam. Een week later is de return. Naast Karsdorp zijn ook Marco Zaniolo en Henrikh Mkhitaryan momentel geblesseerd. In de Europa League is Roma vooralsnog erg sterk, maar in de competitie valt vooralsnog vooral de defensieve kwetsbaarheid en de wisselvalligheid van de ploeg op.

Mocht Ajax doorstoten naar de halve finales, dan kan Manchester United de tegenstander worden in de halve finales. De Engelsen wonnen donderdag van AC Milan en treffen Granada in de kwartfinales. Ajax zou in die halve finale revanche kunnen nemen voor het verlies in de finale van 2017. Arsenal - Slavia Praag en Dinamo Zagreb - Villarreal vormen het tweede deel van de kwartfinales. De winnaar van Arsenal - Slavia zal het in de halve finales dus op gaan nemen tegen Dinamo Zagreb of Villarreal

Kwartfinales

Granada - Manchester United

Arsenal - Slavia Praag

Ajax - AS Roma

Dinamo Zagreb - Villarreal

Halve finales

Granada/Manchester United - Ajax/AS Roma

Dinamo Zagreb/Villarreal - Arsenal/Slavia Praag

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen