Vitesse jaagt op plek twee: "We hebben ons opgericht"

19 maart 2021, 14:23

De overwinning op FC Utrecht van vorige week was zeer welkom voor Vitesse, dat daarvoor in vijf duels op rij slechts één punt had gegrepen. De Arnhemmers staan vierde, met vier punten minder dan nummer twee PSV. De tweede plaats grijpen zou fantastisch zijn, meent Thomas Letsch.

De trainer heeft vertrouwen in zijn ploeg. "We hebben ons opgericht en staan er na de knappe overwinning tegen FC Utrecht weer uitstekend voor", vertelt de coach aan Omroep Gelderland. Aderlating is dat Riechedly Bazoer en Thomas Bruns door schorsingen niet inzetbaar zijn. Voorin is het de vraag wie van het trio Loïs Openda, Armando Broja en Oussama Darfalou buiten de boot zal vallen. "Dit is voor een trainer een mooie uitgangspositie. We hebben drie kandidaten voor de twee plekken in de aanval. En ze zijn alledrie in vorm. Niets is beter dan keuzes uit luxe."

Vitesse mag zondag geen fout maken tegen laagvlieger Willem II, vindt de Duitse trainer. Hij denkt echter niet dat het een makje gaat worden. "Wat we ook doen, we moeten als team een topprestatie leveren", stelt Letsch. "Iedereen wijst nu naar de ranglijst en de strijd om de tweede plaats. Willen we daar überhaupt om strijden, dan moeten we winnen van Willem II. En dat wordt moeilijk genoeg."

Tegenover De Gelderlander voegt hij toe dat Willem II een zeer aardige ploeg heeft staan. "Dat team staat laag geklasseerd in de eredivisie en vecht dus voor lijfsbehoud. Dat is voor ons al een gevaar. Daarbij zit er ontegenzeggelijk kwaliteit in Willem II. Kijk naar de aanval. Naar Wriedt, Pavlidis, Tresor en Nunnely. We moeten echt aan de bak."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen