Feyenoord neemt in de zomer afscheid van veelbesproken Brard

19 maart 2021, 16:08   Bijgewerkt: 19 maart 2021, 16:17

Groot nieuws bij Feyenoord: hoofd jeugdopleidingen Stanley Brard vertrekt na dit seizoen uit Rotterdam-Zuid. Afgelopen week kwam naar buiten dat hij zijn hand zou hebben overspeeld en afscheid wilde nemen van vier jonge trainers. Het was een enorme bom op Varkenoord en betekent zijn einde. "Ik was graag nog een of meerdere jaren doorgegaan. Desalniettemin kijk ik met ontzettend veel plezier terug op mijn tijd op Varkenoord."

Dat maakte Feyenoord vrijdagmiddag bekend. Brard kwam afgelopen week in het nieuws, nadat algemeen directeur Mark Koevermans wilde weten welke medewerkers hij zou willen zien vertrekken. Het ging daarbij om Ulrich van Gobbel (assistent-trainer van Onder 18), Remco Schol (video- en performance analist), Melvin Boel (hoofdtrainer Onder 18) en Mark Onderwater (hoofd performance van de jeugdopleiding). In plaats van Koevermans, kwam de mail echter terecht bij een andere Mark: Mark Onderwater, één van de vier genoemde werknemers.  

Er is op Varkenoord momenteel een kloof tussen de oudere en jongere trainers. Zo werden door Brard enkele innovaties die zijn doorgevoerd in de opleiding teruggedraaid. Technisch directeur Frank Arnesen baalde daarvan, omdat hij juist wel open staat voor innovaties. De meeste trainers die Brard weg wil hebben, beschikken over een doorlopend contract, waar dat van Brard deze zomer afloopt en dus niet wordt verlengd. Dat gebeurt op initiatief van Feyenoord, zelf was Brard - die in twee periodes bijna twaalf jaar in dienst was - het liefst doorgegaan.

Lees ookChaos bij Feyenoord: Brard wil van jonge trainers af

Feyenoord-man

"Stanley is een echte Feyenoord-man in hart en nieren. Hij heeft hier als speler van onder meer het kampioenselftal van 1983-'84 en als opleider prachtige successen geboekt. Onder zijn leiding was Feyenoord Academy het paradepaardje van de jeugdopleidingen in Nederland. Dat is niet niks en daar mag Feyenoord hem zeer dankbaar voor zijn. Aan ons de taak om een waardig opvolger voor hem te vinden die Feyenoord Academy en de jeugdopleiding verder kan ontwikkelen", licht Arnesen respectvol toe op de clubsite. 

Brard maakt zijn periode wel gewoon vol bij Feyenoord, maar het afscheid komt – zeker na de mailwisselingen van afgelopen week – op een pijnlijk moment. Door deze misstap en de visie van Arnesen was een langere samenwerking echter niet mogelijk. Niet alleen bij de A-selectie, waar Arne Slot aangesteld is, maar ook bij de jeugd staan er dus veel veranderingen op stapel in De Kuip.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen