Sommige Feyenoorders nog altijd niet blij met loonoffer

19 maart 2021, 18:11

Feyenoord heeft het loonoffer voor de A-selectie ondanks onvrede bij een deel van de spelersgroep gewoon doorgevoerd. Nog altijd zijn sommige speler daar niet bepaald blij mee, toch verwacht algemeen directeur Mark Koevermans niet dat ze officieel bezwaar zullen maken. "We hebben geen signalen over juridische stappen."

Dat vertelt Koevermans tegenover RTV Rijnmond over het besluit van Feyenoord om het loonoffer gewoon door te zetten, ondanks dat het nogal rauw op het dak viel van sommige spelers uit de selectie van Dick Advocaat. "Bij de spelersgroep hebben we dit doorgezet. De meeste spelers gaan ook mee. Een aantal daarvan is het er nog steeds niet mee eens. Daar praten we nog mee", aldus Koevermars, die ook een beroep deed op de supporters om af te zien van compensatie.

Lees ook: Koevermans doet oproep: "Feyenoord zit in zwaar weer"

"De situatie is ernstig. Het tekort is opgebouwd uit meerdere facetten. De totale waarde bedraagt vijftien miljoen euro, dat zijn seizoenkaarthouders en zakelijke relaties", legt hij uit over de oproep die hij eerder deze week aan Het Legioen deed. "We beseffen dat we een zware oproep doen naar supporters en zakelijke relaties van Feyenoord. Om hier doorheen te komen, dan zouden we blij zijn met iedere steun van iedere supporter."

Volgens Koevermans heeft de club zelf ook alles gedaan om de schuldenlast te verlagen. "Er is al dertien tot veertien miljoen euro bezuinigd binnen Feyenoord, op een begroting van zeventig miljoen euro." Dat Lucas Pratto deze winter bijvoorbeeld nog wel werd gehaald, zorgt voor vraagtekens. Koevermans: "Maar half december deden we nog om veel prijzen mee. Nicolai Jørgensen was toen niet fit en Robert Bozenik liep zelfs nog met een brace. Met alle financiële middelen van toen kon dit toen wél."

Feyenoord City

Zeker is dat de steun van de fans niet naar Feyenoord City gaan, als ze besluiten om af te zien van compensatie. "In september hebben we de beslissing genomen om de laatste fase in te gaan. Het moet écht goed voor Feyenoord zijn. Voor ons is het belangrijkste dat de business case goed genoeg is om door te groeien", stelt Koevermans over de mogelijke komst van het nieuwe stadion. "Voor ons is het belangrijk dat de stap van De Kuip naar een nieuw stadion een forse stap beter is naar de club. Het is geen doel, maar een middel. Uiteindelijk gaan we het geld verdienen als we Europees voetbal gaan spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen