Waarom Memphis mogelijk twee duels van Oranje moet missen

19 maart 2021, 18:31   Bijgewerkt: 19 maart 2021, 21:03

Memphis Depay moet mogelijk twee wedstrijden van het Nederlands elftal aan zich voorbij laten gaan in de komende interlandperiode. De belangrijke speler van Oranje is door Frank de Boer uiteraard opgeroepen voor de duels met Letland, Turkije en Gibraltar, maar kan mogelijk tegen de laatste twee landen niet spelen.

In Frankrijk zijn de coronamaatregelen momenteel dusdanig streng, dat spelers die naar niet-Europese landen afreizen, zeven dagen in quarantaine moeten bij terugkomst. In dat scenario zou Olympique Lyon hem na zijn periode bij Oranje één duel moeten missen en dus geeft de club vooralsnog geen toestemming aan de reis van Memphis naar Turkije en Gibraltar – die geen deel uitmaken van de EU.

De KNVB heeft weliswaar dispensatie aangevraagd bij de Franse voetbalbond om te voorkomen dat Memphis na zijn reis met Oranje in quarantaine hoeft, maar daarover is nog geen duidelijkheid. "In Kazachstan, waar de nationale ploeg van Frankrijk speelt, zijn meer coronagevallen dan in verschillende Afrikaanse landen", reageerde de aanvaller zelf ook op het nieuws.

Naar Afrikaanse landen is het voor alle internationals dus eveneens verboden af te reizen, wat in de kwalificatiewedstrijden aldaar voor veel problemen zorgt. De Comoren missen bijvoorbeeld liefst vijf spelers en ook Marokko kan niet beschikken over een aantal internationals die in de Franse competitie spelen. Zolang de Franse overheid geen permissie geeft, mag Lyon van de FIFA weigeren spelers af te staan – dus ook Memphis naar het Nederlands elftal. "Niet alleen ik, maar iedereen bij Lyon hoopt zich bij de nationale ploeg te mogen voegen", aldus de buitenspeler. 

Het Nederlands elftal speelt de komende periode tegen Letland, Turkije en Gibraltar in de WK-kwalificatiereeks. Als de Franse overheid niet soepeler wordt in de regelgeving, kan hij alleen spelen tegen Memphis. Voor Jong Oranje en dus Sven Botman (OSC Lille) en Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain) geldt dit overigens niet, want de groepsfase van het EK wordt in Europa gehouden.

Lees ookSt. Juste debuteert in Oranje-selectie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen