De Wit kreeg sanctie van Jansen na mopperen in de media

19 maart 2021, 19:24

Dani de Wit heeft afgelopen week een sanctie gekregen van AZ-trainer Pascal Jansen. De aanvallende middenvelder baalde behoorlijk dat hij op de bank moest plaatsnemen en de uitspraken die hij daarover in De Telegraaf deed, kwam hem op een straf te staan.

Dat heeft Jansen verteld tegenover de NOS. "Wat die sanctie is, hou ik voor mezelf. Hij heeft iets gedaan wat we niet willen hebben. Als je je onvrede wil uiten, dan doe je dat intern en het laatste wat je doet is de media opzoeken", legt de oefenmeester zijn beslissing uit. "Ik heb het er met Dani over gehad en met de groep besproken. Je kunt het nooit helemaal voorkomen." Volgens Jansen had De Wit binnen AZ kunnen rondvragen, omdat alle deuren open staan - ook die van Max Huiberts. "Het is laagdrempelig hier."

Lees ook: Eerdere winst op PSV inspireert Jansen: "Mooie wedstrijd"

Ook was er afgelopen week veel te doen over Jordy Clasie, van wie naar buiten kwam dat hij geschorst werd vanwege vermeend gokken. Jansen wilde daar niet te veel op ingaan. "Het heeft vrij weinig impact gehad. Toen het naar buiten kwam, heb ik daar rustig met de speler over gesproken en zijn we heel snel weer overgegaan tot de orde van de dag", aldus de coach van AZ, die zich nergens achter wil verschuilen voor dit weekend. "Het was voor ons een rustige week, zoals alle weken zijn gelopen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen