Oproep Gerrard gehoord: UEFA start vooronderzoek naar Slavia

19 maart 2021, 20:20

De oproep van Steven Gerrard wordt gehoord: de coach riep de UEFA op om onderzoek te doen naar een vermeende racistische uiting van Ondrej Kúdela. De Tsjech zou zich tijdens het Europa League-duel tussen beide ploegen racistisch hebben uitgelaten jegens Rangers-speler Glen Kamara. Inmiddels is er door de Europese voetbalbond een onderzoek ingesteld.

Dat heeft de UEFA laten weten. Uit beelden blijkt dat de achterhoedespeler inderdaad iets zei tegen Kúdela, maar hij deed dat met de hand voor zijn mond en het was dus niet te zien wát hij zei. In de spelerstunnel zou het vervolgens tot een handgemeen zijn gekomen, waarbij Kamara zich zou hebben laten gaan, zo verweet Slavia Praag na het keiharde duel.

Slavia Praag zelf heeft in een reactie op het incident overigens al een statement afgegeven, waarin het ontkende dat Kudela iets racistisch heeft gezegd. 'Slavia ontkent de walgelijke beschuldigingen van racistisch gedrag van een van onze leiders Ondrej Kudela', schreef de club op de eigen website. Volgens Kudela zelf zou hij zich na 'een van de schandalige overtredingen' tot Kamara hebben gericht en 'you fucking guy' hebben geroepen. Van racisme was volgens hem geen sprake.

De wedstrijd eindigde in een 0-2 zege voor Slavia Praag, nadat het in de heenwedstrijd 1-1 werd. Zo werd het negenkoppige Rangers uitgeschakeld en werd Slavia Praag vervolgens gekoppeld aan Arsenal. Of het over Kúdela kan beschikken in dat tweeluik, zal afhangen van het onderzoek dat de UEFA gaat doen.

Lees ook: Gerrard vraagt UEFA racisme bij Rangers - Slavia aan te pakken

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen