AS Roma onder de indruk van Europa League-opponent Ajax

19 maart 2021 – AS Roma werd vrijdagmiddag gekoppeld aan Ajax in de kwartfinale van de Europa League. De Romeinen beseffen dat het een zware uitdaging wordt, maar kijken ook uit naar het tweeluik. "Dit is geweldige zware uitdaging over twee wedstrijden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we kunnen winnen."

AS Roma onder de indruk van Europa League-opponent Ajax

Dat zei algemeen directeur Tiago Pinto over de loting van vrijdagmiddag. De bestuurder spreekt over een zware uitdaging tegen het 'topteam' van Ajax. "Het is bovendien een club met een groot verleden in Europa. Twee seizoenen geleden stonden ze nog in de halve finale van de Champions League", wist de voormalig profvoetballer over de loting van AS Roma. 

Dat er spelers zijn vertrokken, ziet hij niet als nadeel voor Ajax. "Ajax vindt zichzelf elk seizoen opnieuw uit. Ze slagen erin om talentvolle spelers te vinden, zoals Antony, David Ners en Dusan Tadic", aldus Pinto over de selectie van de Amsterdammers, die in zijn ogen erg sterk is. "Hun manier van spelen is bovendien aantrekkelijk. Het wordt heel moeilijk, maar we gaan proberen om de halve finale te halen."

Lees ookTen Hag over loting: "Dit is een Champions League-affiche"

Ook de Italiaanse media zijn op hun hoede voor Ajax, dat door de meeste zelfs wordt gezien als favoriet. La Gazzetta dello Sport waarschuwt voor de grote talenten van de Amsterdammers, zoals Ryan Gravenberch. 'Hij heeft een geweldige toekomst voor zich', aldus de roze sportkrant. Il Messagero spreekt zelfs van een slechte loting en ziet Ajax als favoriet. La Repubblica noemt het elftal van Erik ten Hag 'een van de meest glorieuze teams' uit de Europa League.

Ajax

gerelateerd