De Graafschap verspeelt punten, NAC en NEC onderuit

19 maart 2021, 21:53

Eerste Divisie-koploper SC Cambuur kwam als een van de weinige ploegen vrijdagavond niet in actie, maar had toch een fijne vrijdagavond. Van de volledige top-vijf kwam namelijk alleen Almere City FC tot een overwinning: De Graafschap verspeelde punten tegen Excelsior (1-1), terwijl NAC Breda op bezoek bij FC Volendam zelfs verloor (2-1). 

De Graafschap  Excelsior 1-1

Na de periodetitel van vorige week was alles en iedereen positief op De Vijverberg, maar in de laatste duels had de ploeg van Mike Snoei alles maar zeer moeizaam gewonnen en heel vaak in de slotfase. Dus toen Excelsior met het ingaan van de blessuretijd gelijk stond (1-1) door een zeer fraaie goal van Julian Baas, die de vroege treffer van Daryl van Mieghem ongedaan had gemaakt, was het meer dan gewaarschuwd. Die ene kans waar de formatie van Snoei zo vaak uit scoorde, kwam wederom: maar Joey Konings schoot voorlangs.

Toch had er nog een late goal kunnen vallen, maar dan aan de andere kant. De ingevallen clubtopscorer van Excelsior, Elías Már Ómarsson, had namelijk een open kans, maar werkte met rechts aan de verkeerde kant langs de paal. De Graafschap sloeg ditmaal niet een keer toe in de slotfase, maar deed toch goede zaken: de IJslander had namelijk moeten scoren, maar liet De Graafschap ontsnappen. Ondanks het verlies loopt De Graafschap uit op enkele achtervolgers en alleen Almere City FC loopt in. 

{image[346746][right-half][]}FC Volendam – NAC Breda 2-1

Er lonkte een clubrecord voor NAC Breda: bij een zege op FC Volendam werden er acht (!) wedstrijden op rij gewonnen in de Eerste Divisie en dat lukte nooit eerder. Sterker nog: dat is nog nooit gelukt, want de ploeg van Maurice Steijn ging verrassend onderuit op bezoek bij Het Andere Oranje. Al na zeven minuten scoorde de Italiaanse spits Samuele Mulattieri uit volgens Steijn buitenspelpositie. De coach ging daarop dusdanig tekeer tegen Pol van Boekel en werd met twee keer geel en dus rood naar de tribune gestuurd.

Vanaf daar zag hij weliswaar dat Mounir El Allouchi voor een fraaie gelijkmaker zorgde, maar niet veel daarna kwam FC Volendam opnieuw op voorsprong. Samir Ben Sallam werkte binnen na een lage voorzet van Derry John Murkin. In de slotfase was Feyenoord-huurling Marouan Azarkan met een kopbal nog dicht bij een punt voor NAC Breda, maar onder toeziend oog van Arne Slot werd de bal gepakt door Joey Roggeveen. Geen clubrecord voor NAC Breda, dat door het verlies bovendien even afhaakt in de strijd om de tweede plek.

Go Ahead Eagles – FC Dordrecht 5-1

Nadat Kees van Wonderen (beste trainer) en Sam Beukema (beste speler) waren beloond voor hun goede prestaties in de derde periode kende Kowet een probleemloze avond tegen de nummer voorlaatst van de Eerste Divisie. Mede door een zeer ongelukkig keepende Max van Herk stond het halverwege al 3-0 en na een uur maakte Sam Hendriks zijn tweede van de avond en Go Ahead's vierde treffer, waarna het duel definitief gespeeld was. Toch kwam er nog een klein dompertje: Özgür Aktas werkte een vrije trap nog binnen, waardoor Jay Gorter na vijf clean sheets op rij weer eens een treffer moest incasseren. Omdat de lang geblesseerde Martijn Berden ook nog scoorde in de slotfase, werd het toch nog een fijne avond voor de in de prijzen gevallen Van Wonderen.

TOP Oss – NEC 2-1

Er was na een uur voetballen werkelijk geen vuiltje aan de lucht voor NEC: het had vijf duels op rij gewonnen, stond met 0-1 voor op bezoek bij TOP Oss via opnieuw Elayis Tavsan en Lorenzo Piqué werd met een directe rode kaart van het veld gestuurd bij de thuisploeg. Alle ingrediënten om te profiteren van de falende concurrentie, maar met een man meer ging het op pijnlijke wijze alsnog mis voor de bezoekers. Rick Stuij van den Herik maakte een kwartier voor tijd uit een vrije trap de gelijkmaker, die door kopbal van de helemaal vrijstaande Mart Remans zelfs een overwinning betekende. Een enorme domper voor NEC, zeker omdat er veel ploegen bovenin knoeiden.

Overige uitslagen:

Jong PSV – Jong AZ 3-0

Helmond Sport – Jong FC Utrecht 2-1

Telstar – Roda JC 3-1

Jong Ajax – MVV 4-3

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen