RB Leipzig houdt titelstrijd spannend met nipte zege

19 maart 2021, 22:22

RB Leizpig houdt de titelstrijd in Duitsand voorlopig nog spannend. De ploeg van Julian Nagelsmann speelde vrijdagavond allesbehalve overtuigend op bezoek bij laagvlieger Arminia Bielefeld, maar trok de moeizame overwinning uiteindelijk wel over de streep (0-1). Door de vierde uitzege op rij nadert het Bayern München tot op één punt.

RB Leipzig had overigens vandaag de Duitse koppositite kunnen overnemen van Bayern München, maar dan had het vorig weekend moeten winnen van Eintracht Frankfurt (1-1). Door die remise was het verschil met de koploper van Duitsland vrijdagavond niet twee, maar vier punten en wist het elftal van Julian Nagelsmann dat het tegen degradatiekandidaat Arminia Bielefeld niks mocht laten liggen.

Toch ging het behoorlijk moeizaam bij de bezoekers, al was het ook aan Arminia-keeper Stefan Ortega Moreno te danken dat het lang doelpuntloos gelijk stond. Meteen na de thee liep Marcel Sabitzer uit een fraaie uitgespeelde aanval het enige doelpunt van de aanval binnen, waaraan Ritsu Doan en Michel Vlap – die na zeventig minuten werd gewisseld – niets meer konden veranderen. Justin Kluivert en Mike van der Hoorn bleven negentig minuten op de bank.

Door de zege blijft RB Leipzig in de nek hijgen van Der Rekordmeister, dat later dit weekend moet zien uit te lopen thuis tegen VfB Stuttgart. Lukt dat niet, dan kan RB Leizpig in de eerste speelronde na de interlandbreak Bayern München van de kop afstoten, al moet het dat wel doen zonder Kevin Kampl: hij pakte vlak voor tijd een onnodige gele kaart en is daardoor geschorst voor de absolute topper.