Van den Brom laat tweede plek liggen, Scamacca verslaat Pellè

19 maart 2021 – John van den Brom heeft zijn opmars met RC Genk voorlopig weer even moeten staken. Na vier officiële overwinningen op rij leed de Nederlandse coach in eigen huis vrijdagavond puntverlies tegen Standard Luik (2-2) en loop het de tweede plek voorlopig mis. In Italië werd een Nederlands spitsenonderonsje gewonnen door Genoa. 

Van den Brom laat tweede plek liggen, Scamacca verslaat Pellè

Ondanks een prima eerste helft, waarin clubtopscorer Paul Onuachu tot tweemaal toe de score kon openen, kwam RC Genk meteen in de tweede helft op achterstand. Voormalig FC Utrecht-back Nicolas Gavory gaf een fraaie voorzet, waaruit João Klauss binnenwerkte. Hoewel de treffer in eerste instantie werd afgekeurd, bleef die door de VAR toch nog op de borden staan.

In die fase was het elftal van Van den Brom de kluts volledig kwijt, maar uit het niets zorgde Junya Ito ervoor dat het toch nog een mooie avond leek te worden. Zijn doelpunt gaf de thuisploeg vleugels en leek Genk via opnieuw Ito een kwartier voor tijd de overwinning te bezorgen. Nadat Maxime Lestienne in het elftal was gebracht, kwam Luik via Jackson Muleka – een andere invaller – echter alsnog op gelijke hoogte. Daar kon Cyriel Dessers in de enkele minuten die hij kreeg ook niets meer aan veranderen en ook ontsnapte Van den Brom nog aan een nederlaag toen Selim Amallah de paal raakte in blessuretijd. Door de remise blijft Genk derde in de Jupiler Pro League.

Parma – Genoa 1-2
In de absolute degradatiekraker, ondanks dat Genoa na de trainerswissel een flinke opmars maakte, was het de wedstrijd van spelers met een verleden in de Eredivisie. Kevin Strootman begon weliswaar in de basis, maar had geen hoofdrol. Dat had Graziano Pellè wel: hij maakte via een fraaie omhaal zijn eerste goal sinds zijn terugkeer in de Serie A. Door twee treffers van Gianluca Scamacca (voormalig PSV en PEC Zwolle) was zijn doelpunt uiteindelijk echter niets waard. Joshua Zirkzee kon als invaller het verschil niet meer maken, terwijl Lennart Czyborra halverwege werd gewisseld bij Genoa.

Serie A

gerelateerd