Inter-voorzitter eist landstitel op

17 juli 2006, 09:41

Inter-voorzitter Massimo Moratti vindt dat zijn ploeg uitgeroepen moet worden tot kampioen van de Serie A in het seizoen 2005/2006. De Milanezen eindigden als derde achter Juventus en stadgenoot AC, maar beide clubs zijn inmiddels gestraft voor hun rol in de fraudezaak. 

Juventus heeft haar landstitel moeten inleveren, maar tot verbazing van Moratti heeft Inter de Scudetto nog niet toegewezen gekregen. "Wij verdienen de landstitel", zegt Moratti. "Het is belangrijk om een duidelijke grens te trekken tussen teams die vals spelen en teams die keurig volgens de regels spelen. Het zou verkeerd zijn om de landstitel nu aan niemand toe te wijzen.De Italiaanse bond zou daarmee een slecht signaal afgeven. Niet alleen aan het Italiaanse voetbal, maar aan de hele wereld."

Juventus heeft haar titel inmiddels moeten inleveren. Of het sporttribunaal ook daadwerkelijk van plan is om Inter uit te roepen tot kampioen van de Serie A, is nog onduidelijk. De ploeg plaatst zich, door het wegvallen van Juventus en AC Milan, in ieder geval wel rechtstreeks voor de Champions League. Bovendien is de ploeg meteen dé grote favoriet om komend seizoen de landstitel te winnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen