Kishna voelt zich weer voetballer: "Ik mag écht niet klagen"

20 maart 2021, 12:33

Na een zware periode vol blessureleed en mentale problemen voelt Richardo Kishna zich eindelijk weer voetballer. De 26-jarige aanvaller van ADO Den Haag maakte eind november na liefst 1.168 dagen afwezigheid zijn rentree en speelde sindsdien nog eens elf wedstrijden. Als nooit tevoren geniet hij ervan om op het veld te staan.

Door een slepende knieblessure stond Kishna jaren aan de kant. Inmiddels voelt zijn knie 'supergoed'. "Ik mis geen training, sta elke dag op het veld en kan alles meedoen", vertelt hij in De Telegraaf. "De belasting was aanvankelijk pittig, maar ik ben met de dag sterker geworden en maak nu zonder enige aanpassing weer deel uit van de groep. Ik mag écht niet klagen. Al doe ik dat eigenlijk helemaal nooit meer, nu ik het gras weer ruik. Het klinkt misschien als een cliché, maar ik geniet ervan dat ik weer kan en mag voetballen. En dat ik pijnvrij ben is helemaal een zegen, want ik wist eigenlijk niet meer hoe dat voelde."

Lees ookKishna openhartig: "Ik dacht: ik kan hier niet mee leven"

Kishna zit goed in zijn vel en begint ook zijn oude vorm te hervinden. "Ik merk de laatste maand dat ik steeds comfortabeler aan de bal en fysiek nog sterker word. In het begin had ik twee zuurstoftanks op mijn rug nodig, maar dat is logisch als je drie jaar niet speelt. Het was verdomd zwaar. En dat ging deels ten koste van mijn kwaliteit", zegt de aanvaller, die dit seizoen nog niet scoorde.. "Natuurlijk gaan er ook nog steeds dingen fout, maar ik word steeds gevaarlijker. Een paar keer was ik al dicht bij een doelpunt. Wel of niet scoren, is voor mij geen issue. Maar het zou wél heel lekker zijn om er weer eentje te maken."

Komende zondag neemt Kishna het met ADO Den Haag op tegen zijn oude club Ajax. "Ik vind ze ongelooflijk goed. Alles klopt. Er zijn duidelijke patronen. Op Europees niveau is Ajax nu ook echt een serieuze klant. Als ik zie hoe de club is gegroeid, dan is het petje af."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen