Koeman: "Een tijdje geleden konden we er niets van"

20 maart 2021, 14:03   Bijgewerkt: 20 maart 2021, 17:33

Ronald Koeman merkt aan alles dat FC Barcelona op de goede weg is. De Catalanen zijn nu zeventien competitiewedstrijden op rij ongeslagen en doen weer volop mee in de strijd om de Spaanse titel. Barça vervolgt zondag de titelrace met het lastige uitduel met Real Sociedad. "Het is niet de beslissende wedstrijd, maar elk puntenverlies kan ons de kop kosten."

Barça kende onder Koeman een slechte seizoensstart, maar is opgeklommen naar de tweede plaats in de Spaanse competitie en heeft nu nog maar een achterstand van vier punten op Atlético Madrid. De Catalaanse formatie ruikt bloed, want de koploper is niet in goeden doen. Het is zelfs niet ondenkbaar dat Barça dit seizoen de dubbel wint, daar het team van Koeman over een maand de bekerfinale speelt.

"Eigenlijk wil ik het niet over de dubbel hebben", vertelde Koeman zaterdagmiddag tijdens zijn persconferentie richting de uitwedstrijd tegen Real Sociedad. "Het kan allemaal snel veranderen. Een tijdje geleden werd er gezegd dat we slecht waren en niets goed deden. We moeten hard blijven werken, iedere wedstrijd weer. We hebben nog een achterstand van vier punten en bovendien een zwaar programma. Er is nog een lange weg te gaan."

Koeman voelt het vertrouwen van Joan Laporta, die onlangs openlijk het vertrouwen in de Nederlandse trainer uitsprak. Dat vertelde de nieuwe president hem ook persoonlijk na het gelijkspel in de Champions League tegen Paris Saint-Germain (1-1). "Maar dat kan snel veranderen als we geen goede resultaten boeken", weet hij.

Haaland

Bovenaan het verlanglijstje van Laporta zou de naam van Erling Haaland prijken. Vragen over de mogelijke komst van het Noorse fenomeen van Borussia Dortmund wilde Koeman zaterdag niet beantwoorden. "Uit respect voor zijn club wil ik het niet over hem hebben. Er wordt gespeculeerd over aankopen, maar ik wil me focussen op de wedstrijd van morgen en de spelers die we hier hebben. We zullen het de komende tijd hebben over waar we ons kunnen verbeteren, maar ik zal geen vragen beantwoorden over spelers die niet van ons zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen