Danjuma kan met Bournemouth niet voor bekerstunt zorgen

20 maart 2021, 15:27

Southampton heeft zich als eerste club gekwalificeerd voor de halve finale van de FA Cup. Doelpunten van Moussa Djénépo en Nathan Redmond leverden The Saints een 0-3 zege tegen AFC Bournemouth op. Bij de thuisploeg kon Arnaut Danjuma als basisspeler het verschil niet maken.

Southampton had zich via Shrewsbury Town, Arsenal en Wolverhampton Wanderers geplaatst voor de kwartfinale van het Engelse bekertoernooi, terwijl Bournemouth in de vorige rondes Oldham Athletic, Crawley Town en Burnley uitschakelde. Het bekeravontuur van de nummer zeven van het Championship kwam zaterdagmiddag ten einde. Southampton bleek simpelweg een maatje te groot.

Het werd 0-3 in het Vitality Stadium, maar Southampton vond vijf keer het net. Dat de bezoekers niet met 0-5 wonnen, kwam door de VAR. Die stak een stokje voor een doelpunt van Kyle Walker-Peters (vroeg in de eerste helft) en Ché Adams (vroeg in de tweede helft). Het mooiste doelpunt van de middag werd gemaakt door Redmond, die na een solo fraai afrondde.

Het is nog niet bekend tegen wie Southampton het in de halve finale opneemt. Everton - Manchester City, Chelsea - Sheffield United en Leicester City - Manchester United zijn de andere wedstrijden in de kwartfinale.