Weghorst, Lewandowski en Haaland in Bundesliga-schijnwerpers

20 maart 2021, 17:25

Met een doelpunt heeft Wout Weghorst zaterdag het perfecte antwoord gegeven op zijn afwezigheid in de Oranje-selectie. Mede door een goal van de spits pakte VfL Wolfsburg drie belangrijke punten. Ondertussen veegde Bayern München door een hattrick van Robert Lewandowski de vloer aan met VfB Stuttgart en redde Erling Haaland een punt voor Borussia Dortmund.

Bayern München - VfB Stuttgart 4-0

Stuttgart was het helemaal kwijt en stond een minuut later door toedoen van Lewandowski alweer af te trappen: 3-0. Een klein kwartier later zorgde Lewandowski ook voor de 4-0 en daarmee had de Pool zijn hattrick te pakken en was het duel uiteraard beslist. Met zijn hattrick bracht Lewandowski zijn Bundesliga-seizoenstotaal op 35 treffers in slechts 25 duels. Hij is daardoor hard op weg om het record van Gerd Müller, die er ooit veertig maakte, aan te vallen. Met de ruime overwinning heeft Bayern weer vier punten meer dan RB Leipzig.

Werder Bremen - VfL Wolfsburg 1-2

Een dag nadat Wout Weghorst van Frank de Boer hoorde dat hij niet bij Oranje zit, heeft de spits het perfecte antwoord gegeven bij VfL Wolfsburg. Tegen Werder Bremen was de aanvaller trefzeker, door na 42 minuten de 0-2 te maken. Hij schoof koeltjes binnen na een fout in de Werder-defensie. Weghorst bracht zijn seizoenstotaal op zeventien goals en maakte bovendien zijn vijftigste Bundesliga-treffer. Eerder in het duel was Wolfsburg door een eigen goal van Joshua Sargent al op voorsprong gekomen. Kevin Moehwald maakte het op slag van rust nog wel spannend namens de Noord-Duitsers, maar Wolfsburg trok die voorsprong over de streep. Wolfsburg staat knap derde en jaagt op Champions League-voetbal.

1. FC Köln - Borussia Dortmund 2-2

Als Lewandowski en Weghorst scoren, kan Erling Haaland uiteraard niet achterblijven. Al na drie minuten was de Noor doeltreffend tegen 1. FC Köln. De spits krulde de bal in het doel en hielp Dortmund aan een geweldige start, die niet werd doorgezet door de ploeg. Een rake penalty van Ondrej Duda betekende na iets meer dan een halfuur de gelijkmaker, en na rust ging het nog slechter voor Dortmund. Ismail Jakobs, die volgende week met Jong Duitsland tegen Jong Oranje gaat spelen, drukte na 65 minuten af en maakte de 2-1. Haaland raakte daarna nog wel de paal en gaf daarmee de aanzet voor een slotoffensief. De Noor was in blessuretijd goud waard door met zijn 20ste goal van het Bundesliga-seizoen de 2-2 te scoren.

Toch moet Dortmund, dat vijfde staat, serieus vrezen voor het mislopen van Champions League-voetbal. De achterstand op nummer vier Eintracht Frankfurt is zaterdag opgelopen tot vier punten, omdat Frankfurt op eigen veld met 5-2 zegevierde tegen Union Berlin. Andre Silva was met twee goals de gevierde man bij Frankfurt.