Talisman Benzema legt de druk weer bij FC Barcelona

20 maart 2021, 18:07

Real Madrid heeft in het kader van de kampioensrace in La Liga zaterdag goede zaken gedaan. De formatie van Zinedine Zidane imponeerde niet, maar was wel te sterk voor middenmoter Celta de Vigo. Door twee doelpunten van Karim Benzema won Real met 1-3.

Zonder Sergio Ramos, die midweeks nog wel meedeed in de Champions League tegen Atalanta Bergamo, moest Real de klus zien te klaren bij Celta. Real was vooral in de eerste helft beter dan de tegenstander en kwam al na twintig minuten op 0-1. Benzema kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld, handelde snel en tikte de bal in de verre hoek. Tien minuten later was het alweer prijs voor de Fransman. Renato Tapia treuzelde op de rand van het strafschopgebied en gaf de bal weg. Dat cadeautje werd uiteraard uitgepakt door Benzema: 0-2. De Fransman scoorde zijn achtste goal in de laatste zes duels en staat dit La Liga-seizoen al op zeventien doelpunten.

Celta kwam daarna wel wat beter in de wedstrijd en maakte ook de aansluitingstreffer. Santi Mina kon vijf minuten voor rust vogelvrij inkoppen uit een vrije trap en liet Thibaut Courtois kansloos. Real Madrid kwam verder nauwelijks meer in de problemen, op één moment in de slotfase na. Iago Aspas krulde de bal namelijk tegen de paal in de 82ste minuut. Celta scoorde niet, maar Real deed dat nog wel. Invaller Marco Asensio legde de eindscore in blessuretijd vast op 1-3. Hij liep binnen na een snaarstrakke voorzet van Benzema.

Met de overwinning legt Real Madrid de druk weer bij Atlético Madrid en FC Barcelona. Real staat tweede, met drie punten minder dan Atléticp en één meer dan Barcelona. Beide concurrenten komen zondag nog in actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen