Utrecht wint: "Gelukkig viel hij voor onze grote Spaanse vriend"

20 maart 2021, 19:21

FC Utrecht leek zaterdag genoegen te moeten nemen met een gelijkspel tegen Fortuna Sittard, maar sloeg in de slotfase toch nog toe. Adrian Dalmau knalde in de 81ste minuut de bal hard tegen de touwen en dat zorgde voor opluchting bij de Domstedelingen. Mimoun Mahi en Joris van Overeem halen opgelucht adem.

"Ik ben super blij dat we hem hebben gewonnen. Dit was voor ons namelijk een hele belangrijke wedstrijd", zei Mahi tegen RTV Utrecht. "Ik zei de hele tijd op het veld van 'rustig blijven, hij gaat vallen', gelukkig viel hij uiteindelijk door onze grote Spaanse vriend", lacht de aanvaller. Utrecht staat zevende en heeft het gat met Fortuna Sittard vergroot tot zes punten. Mahi vond wel dat Utrecht eerder had moeten toeslaan. "We moeten de wedstrijd zakelijk beslissen. Dat gebeurt niet. Maar we hebben er wel stappen in gezet, een half jaar geleden hadden we deze wedstrijd niet gewonnen. We hebben dit seizoen teveel kansen nodig om een doelpunt te maken. Ook vandaag hebben we het voor onszelf heel moeilijk gemaakt."

Joris van Overeem sloot zich daar bij aan. "Nu lijkt het een zwaarbevochten overwinning, maar als je er in die eerste helft er twee of drie in legt...", zegt de middenvelder. "We hebben het vaker meegemaakt. In de rust probeer je dan scherp te blijven en nog een keer te benoemen waar de kansen liggen." Van Overeem vond wel dat de zege terecht was. "Het plan dat we hadden kwam goed uit. Deze moesten we winnen, daar ging ik ook vanuit. We hebben Fortuna nu op zes punten gezet."

Lees ookGoudhaantje Dalmau bezorgt Utrecht overwinning met late goal

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen