Zoet pakt met Spezia belangrijke driepunter tegen Cagliari

20 maart 2021, 21:06   Bijgewerkt: 20 maart 2021, 21:13

Jeroen Zoet is goed op weg om komend seizoen ook in de Serie A te spelen. De doelman won zaterdagavond met zijn club Spezia van directe concurrent Cagliari en heeft zodoende afstand genomen van de degradatiezone. Het verschil met nummer achttien Cagliari is opgelopen tot zeven punten. In Italië staan er na de interlandperiode nog tien speelrondes op de planning.

Zoet kwam in het Stadio Alberto Picco een aantal oude bekenden tegen. Gastón Pereiro, met wie de goalie nog bij PSV speelde, mocht in de tweede helft invallen bij de bezoekers. Ragnar Klavan (ex-AZ) en Razvan Marin (ex-Ajax) hadden wel een basisplaats in La Spezia, waar ook routiniers Diego Godín en Radja Nainggolan aan de aftrap verschenen.

Voor doelpunten moest men in het Noorden van Italië wachten tot de tweede helft. Vlak na de rust zette Roberto Piccoli de gastheer op 1-0 en tien minuten voor tijd werd die marge verdubbeld door Giulio Maggiore. Pereiro deed daarna nog wat terug door zijn oud-ploeggenoot Zoet te verschalken, maar verder dan 2-1 kwamen de gasten uit Sardinië niet.

De dertigjarige Zoet is bezig aan zijn eerste seizoen bij Spezia en stond lange tijd aan de kant met een liesblessure. Nadat hij de eerste twee competitiewedstrijden had gespeeld, ontbrak hij maanden bij de selectie. Begin dit kalenderjaar keerde hij terug bij de groep, maar speelde hij nog niet. De laatste drie duels stond hij negentig minuten onder de lat.