Advocaat openhartig: "Heb het idee dat ze iets dwarszit"

20 maart 2021, 22:38

Trainer Dick Advocaat maakte na afloop van Feyenoord - FC Emmen (1-1) van zijn hart geen moordkuil. De trainer van de Rotterdammers snapte niet dat zijn spelers het niet beter aanpakten en vond dat Luis Sinisterra en Steven Berghuis verzaakten in de omschakeling.

Bij ESPN zei Advocaat dat Feyenoord het voor rust nog aardig deed tegen Emmen. "Ik vond de eerste helft redelijk voldoende, we hadden genoeg kansen en gaven eigenlijk niks weg. We hadden genoeg mogelijkheden. Niet grote kansen, maar wel genoeg mogelijkheden. En daarna geven we het eigenlijk uit handen, uit het niks. Dat bedrijp ik niet. Op een gegeven moment blijven we maar drukzetten en drukzetten, en dat kost zoveel kracht. Dan denk ik nog steeds: zet het bij elkaar en wacht op de momenten. In de eerste helft ging dat goed en dan gaan ze toch door daarmee. Dan is het moeilijk om dat terug te halen. We hebben wel geroepen, maar ja. Je krijgt zoveel kansen om de wedstrijd te beslissen en je doet het niet. Dus je moet vooral naar jezelf kijken en niet naar de tegenstander."

De discussie ging ook weer over de tactiek van Feyenoord. Duidelijk is dat de spelers druk willen zetten en dat Advocaat zelf een iets behoudendere tactiek prefereert. "We hebben afgesproken dat als we het gevoel hebben dat we beter zijn, we hoger gaan staan. Dus ook bij een doeltrap; vastzetten. Dat ging de eerste helft goed. Maar in de tweede helft dan zie je dat dat ontzettend veel kracht kost. Dan heb je toch een paar spelers die daar niet aan meedoen. Tegen hen zal ik dat volgende week gaan zeggen. Sinisterra ja, maar hij was niet de enige. Berghuis ook. Dan heb je er al twee. Dat is frusterend."

Aanvoerder Berghuis gaf zelf aan dat het geen onwil is in zijn ploeg. Advocaat denkt dat ook, maar hij heeft wel het gevoel dat er meer broeit in zijn ploeg. "Er zit geen onwil in het team. Maar ze moeten nu maar eens vertellen wat ze dwarszit, want ik heb het idee dat er toch wel iets dwarszit in het team. Als je zo'n wedstrijd gelijkspeelt, dan heb je het gewoon niet goed gedaan. Ik wil wel eens weten wat de reden hiervan is."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen