Lukkien koestert punt: "Maar misschien had er meer in gezeten"

21 maart 2021, 00:00

Voor de vijfde keer op rij heeft FC Emmen niet verloren in de Eredivisie. Het lukte de laagvlieger ook tegen Feyenoord om een goed resultaat te halen: 1-1. Dat het met het vertrouwen inmiddels wel goed zit, blijkt uit de teksten van Dick Lukkien na afloop.

De trainer was blij met het punt, maar had zelf stiekem op meer gehoopt. "Misschien had er wel meer ingezeten", zei hij bij RTV Drenthe. Toch was hij uiteraard content met het punt. "Voor de vijfde keer op rij leveren we een prima prestatie, na een eerste helft waarin we te weinig afdwongen. Dat gevoel leefde ook bij de spelers in de rust. We hadden weliswaar een aantal mogelijkheden om kansen te creëren, maar lieten dat na. In de tweede helft zijn we iets anders gaan spelen en besloten we om aan de bal sneller de diepte te zoeken. Dat ging in de eerste tien minuten nog niet zo goed, maar daarna een stuk beter."

Dat Luka Adzic na rust een grote kans op 1-1 miste, zorgde voor frustratie bij Emmen. De aanvaller kopte van dichtbij naast. "Als die bal was binnengegaan hadden we misschien nog wel meer kunnen halen", aldus de oefenmeester. "Die bal had er gewoon in gemoeten trouwens." Emmen heeft nu evenveel punten als ADO Den Haag. Verliezen de Hofstedelingen zondag bij Ajax, dan is Emmen van de laatste plaats af.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen