Gisteren gemist: blamage Feyenoord, City dendert door, RKC wint

21 maart 2021, 00:30   Bijgewerkt: 20 maart 2021, 23:55

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 20 maart.

Feyenoord sluit roerige week af met blamage tegen FC Emmen

Met een 1-1 gelijkspel tegen FC Emmen werd een rumoerige week afgesloten door Feyenoord. De ploeg van Dick Advocaat kwam in een dominante eerste helft zo'n tien minuten voor rust op voorsprong. Na een sterke fase van Emmen verzuimde het echter om de wedstrijd te beslissen, waardoor de bezoekers door een benutte penalty langszij kwamen. Die klap kwam Feyenoord niet meer te boven en dus was het een blamage van de bovenste plank.

City houdt quadruple in zicht door bekerzege op Everton

Het is eind maart en Manchester City maakt nog steeds kans op vier hoofdprijzen. Zaterdag werd er in de kwartfinale van de FA Cup met 0-2 gewonnen van Everton en zodoende werd er een ticket voor de halve finales gegrepen. De twee doelpunten vielen in de slotfase.

Trefzekere doelman bezorgt Sevilla punt bij Valladolid

Sevilla is zaterdagavond op bizarre wijze ontsnapt aan een pijnlijke nederlaag bij Real Valladolid. De Nederlands getinte ploeg van trainer Julen Lopetegui leek met een 1-0 nederlaag terug te moeten naar huis, maar kwam diep in blessuretijd alsnog op gelijke hoogte. Doelman Yassine Bounou schoot Sevilla in de absolute slotfase naar een punt: 1-1.

Klungelend Groningen helpt RKC aan welkome driepunter

RKC Waalwijk heeft zaterdagavond een zeer belangrijke overwinning geboekt op FC Groningen (3-1). In de eerste helft profiteerde Thijs Oosting twee keer optimaal van blunders van Ko Itakura en Bart van Hintum. Via Ahmed El Messaoudi (2-1) werd het weer spannend in Waalwijk, maar invaller Sylla Sow zorgde er uiteindelijk voor dat het gestuntel extra duur was voor de ploeg van Danny Buijs: 3-1.

Goudhaantje Dalmau bezorgt Utrecht zege met late goal

FC Utrecht heeft zaterdagmiddag met zijn late overwinning op Fortuna Sittard goede zaken gedaan voor de play-offs om Europees voetbal. De ploeg van trainer René Hake was op bezoek bij de Limburgers te sterk voor Fortuna Sittard. Invaller Adrian Dalmau wist uiteindelijk pas laat de 0-1 te maken, waardoor de Utrechters haar positie op de ranglijst versterken en Fortuna met lege handen achterblijft.

Invaller Huntelaar kan Schalke niet helpen tegen Gladbach

Schalke 04 blijft afstevenen op degradatie uit de Bundesliga. De club uit Gelsenkirchen ging zaterdagavond in eigen huis kansloos met 0-3 onderuit tegen Borussia Mönchengladbach en staat nog altijd op een schamele tien punten. Klaas-Jan Huntelaar zat weer bij de wedstrijdselectie na een kuitblessure en mocht in de slotfase nog een kwartiertje meedoen.