Ultee over Dijkstra: "Groter dan Velthuizen-soap alleen"

21 maart 2021 – Sjors Ultee heeft zondagochtend gereageerd op de onrust rondom keeperstrainer Sieb Dijkstra. Hij moest recent de club verlaten, nadat er veel ophef kwam over de komst van Piet Velthuizen. "Maar het is veel groter dan dit alleen rondom Velthuizen. Dat is zonde, heel zuur en vooral hoe groot het naar buiten gekomen is."

Ultee over Dijkstra: "Groter dan Velthuizen-soap alleen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat heeft hij verteld tijdens Goedemorgen Eredivisie. Ultee kon er in de uitzending niet te veel over kwijt. "Je moet samen netjes naar buiten treden. (…) Ik word weggezet als tiran en idioot. Maar in belang van de club moet ik kiezen voor rust, hoe graag mijn verhaal ook zou willen vertellen", aldus de oefenmeester, die zegt eindverantwoordelijke te zijn en dan ook te balen van de hele situatie. Wel gaf hij aan dat de medische staf bepaalt of een speler fit is of niet: niet hij en niet Dijkstra. Wel kijkt hij ook in eigen spiegel. 

"Achteraf had ik na de warming-up van Velthuizen wel moeten zeggen: dat ging niet goed, je gaat niet starten. Maar had ik Koselev moeten verplichten om te spelen, terwijl hij een hele mooie aanbieding had uit Japan?", vraagt de trainer zich hardop af. Voormalig Feyenoorder Joris Delle was volgens Ultee de beste kandidaat, maar hij wilde niet vanwege zijn familie. Uiteindelijk kwam Fortuna dus terecht bij Velthuizen, wat verkeerd viel bij Dijkstra, die vervolgens ging lekken. "Betrouwbaarheid vind ik in algemene zin heel belangrijk."

Lees ookDijkstra op weg naar Fortuna-uitgang, vraagt om compensatie

Ruzie met Hofland
Ook ging Ultee in op het feit dat er ruzie was met de ontslagen Kevin Hofland. "Ik heb gezegd dat ik wegging, omdat Fortuna Sittard een oude, ervaren trainer wilde", legde hij zijn belofte tegenover Hofland uit. "Maar Kevin heeft aan het begin ook gezegd: 'Als ik wegga, is het voor jou een mooie kans om het over te nemen'. Toen Fortuna een oude trainer wilde, heb ik verkeerd ingeschat dat ik dan zou vertrekken. Daar heb ik 'sorry' voor gezegd, maar ik heb nooit de intentie gehad om te liegen."

Fortuna Sittard wilde in plaats van Ultee eerst een ervaren trainer, die spelers op de plek kon zetten. "Maar ik geloof in goede trainers. Niet in schreeuwers, ervaring of oud of jong. In de twee weken die ik kreeg, heb ik besloten om het op manier manier te doen." Ultee deed dat goed en werd aangesteld als de opvolger van Hofland. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd