Buijs koos voor het 'observeren' langs de zijlijn tegen RKC

21 maart 2021, 11:28   Bijgewerkt: 21 maart 2021, 11:37

FC Groningen-trainer Danny Buijs was de laatste tijd als een soort Diego Simeone langs de kant aan het coachen, maar zaterdagavond tegen RKC Waalwijk (3-1 verlies) was hij opvallend rustig. De coach zat heel veel op zijn plek en assistent-trainer Adrie Poldervaart was juist meer te horen. "Ik vind dat het team zelf meer dingen moet oppakken."

Dat zei hij tegenover RTV Noord over zijn manier van coachen. "Het kan niet zo zijn dat je altijd maar afhankelijk bent van de coaching van de zijkant. 'Loop met je man mee', 'zak uit', et cetera. Vandaar dat ik wat meer langs de kant zat om te observeren", aldus de oefenmeester. Of het te maken had met zijn overtreding van vorige week op Glenn Bijl, is onduidelijk.

Wel zat hij vooral te balen in de dug-out, omdat FC Groningen door individuele fouten verloor. "Het is een teleurstelling. Ergens komen is een, ergens blijven is twee. Als we een stabiele subtopper willen zijn, moeten we meer laten zien dan vandaag (zaterdag, red.). Als je zulke fouten maakt, worden deze op dit niveau genadeloos afgestraft", baalde de oefenmeester, die graag de zesde plaats wil verdedigen. "De vijfde plaats is niet realistisch."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen