Boilesen: "De Boer en Overmars deden alsof ik niet bestond"

21 maart 2021, 11:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nicolai Boilesen (op archiefbeeld) brak in het verleden door bij Ajax, maar heeft maar weinig goede herinneringen overgehouden aan zijn laatste periode in Amsterdam. Nadat hij besloot om zijn contract niet te verlengen, werd hij persona non-grata en mocht hij zelfs in Jong Ajax niet meer spelen. "Als ik Frank de Boer of Marc Overmars op de club tegenkwam, deden ze alsof ik niet meer bestond."

Dat vertelt de Deense voetballer tegenover de NOS. "Ik weet nog dat ik op trainingscomplex De Toekomst kwam en mijn rugnummer kwijt was, zonder dat ik daarover was ingelicht. Ik heb een jaar getraind met Jong Ajax, mocht geen wedstrijd meer spelen", zei hij over zijn situatie in Amsterdam, waar hij na 72 wedstrijden uiteindelijk door de achterdeur vertrok.

Door de mislukte contractonderhandelingen en veel blessureleed vertrok Boilesen met een enorme smet bij Ajax. "Wat me misschien nog wel het meeste steekt, is dat ik altijd word herinnerd aan dat ene jaar. Maar in de zes jaar daarvoor ben ik echt van de club, de mensen en de stad gaan houden. Een onvergetelijke tijd, waarin ik mijn eerste stappen als prof heb gezet", zei de huidige speler van FC Kopenhagen.

Volgens Boilesen zou Ajax meewerken aan een transfer destijds, maar ging die belofte niet door. Daarop besloot hij om zijn contract niet te verlengen, raakte uitzicht en veelvuldig geblesseerd. "Het werd een worstcasescenario. Misschien wilde de club ook wel een voorbeeld stellen aan spelers die niet doen wat ze zeggen. Uiteindelijk snap ik ook wel dat de club geld moet verdienen. Maar naar mij toe werd ijskoud gehandeld. En dat doet pijn, als er een belangrijk deel van je leven op zo'n plek ligt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen