Uitblinker Zoet 'gelukkig en tevreden' met basisplek bij La Spezia

21 maart 2021 – Marco Bizot, Maarten Stekelenburg, Jasper Cillessen, Tim Krul en Joël Drommel zaten in de voorselectie van het Nederlands elftal wat keepers betreft, maar ook Jeroen Zoet heeft weer wat hoop gekregen op een toekomstige plek in de EK-selectie van Frank de Boer. De doelverdediger is na lang blessureleed terug en speelde tegen Cagliari (2-1 winst) ontzettend goed.

Uitblinker Zoet 'gelukkig en tevreden' met basisplek bij La Spezia

De dertigjarige Zoet is bezig aan zijn eerste seizoen bij La Spezia en stond lange tijd aan de kant met een liesblessure. Nadat hij de eerste twee competitiewedstrijden had gespeeld, ontbrak hij maanden bij de selectie. Begin dit kalenderjaar keerde hij terug bij de groep, maar speelde hij nog niet. De laatste drie duels stond hij negentig minuten onder de lat en zaterdagavond werd hij man-of-the-match.

"Ik ben ontzettend blij. We hebben drie heel belangrijke punten gepakt", glimlachte Zoet na het duel op de clubsite. "De weg naar handhaving is nog lang, maar dit was voor de interlandperiode een hele belangrijke overwinning. We hadden wel een beetje mazzel dat de gelijkmaker in de slotfase nog afgekeurd werd wegens buitenspel." Daarnaast hield Zoet zelf ook diverse ballen knap uit het doel. 

Ook over zijn eigen rol, die door de regionale sportkrant La Gazzetta della Spezia zelfs werd beloond met een 8,5 (!), was Zoet dan ook content. "Ik werk altijd hard voor het team en ben blij dat ik weer wekelijks minuten kan maken. Daarmee kan ik het team helpen, zeker ditmaal lukte dat ook goed. Ik ben een gelukkig en tevreden man", zei Zoet.

Serie A

gerelateerd