Atalanta blijft op CL-koers na zege in lastig uitduel bij Verona

21 maart 2021, 14:35

Atalanta Bergamo heeft zondagmiddag goede zaken gedaan op bezoek bij Hellas Verona. De ploeg van basisspeler Marten de Roon had aan een rake penalty en fraaie treffer van Duvan Zapata genoeg om op koers te blijven van de Champions League-plekken en in elk geval voor even op gelijke hoogte te komen met nummer drie Juventus.

Toch was de hoofdrol van de middag voor Ruslan Malinovski, die Oranje komende zomer treft bij EK-opponent Oekraïne. De middenvelder schoot eerst na een handsbal bij de thuisclub een penalty snoeihard linksonder in de hoek en was aangever bij de treffer van Zapata: hij kopte de bal knap door, die door de spits subtiel afgerond werd (zie onder).

Daarmee werd de normaliter zo lastig te nemen horde voor Atalanta, dat in de laatste 29 jaar (!) slechts tweemaal won bij Verona, winnend afgesloten. Behalve De Roon deed het dat zonder Nederlandse inbreng: Hans Hateboer (blessure) was er niet bij en Sam Lammers bleef negentig minuten op de bank. Vanaf daar zag hij hoe Josip Ilicic tot tweemaal toe dicht bij de derde Atalanta-goal was: hij schoot eerst in de handen van Marco Silvestri en raakte in blessuretijd de lat. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen