Willem II pakt punt bij Vitesse en brengt VVV slecht nieuws

21 maart 2021, 16:27   Bijgewerkt: 21 maart 2021, 16:33

Goed nieuws voor Willem II: de Tilburgers hebben de degradatiezone verlaten door een knap 0-0 gelijkspel op bezoek bij Vitesse. Er had misschien nog wel meer ingezeten voor de uitploeg: Leeroy Owusu miste in de tweede helft een dot van een kans om zijn ploeg naar de overwinning te schieten. Door de remise duurt de opmars van de Tilburgers voort.

Willem II wist voor aanvang van de wedstrijd dat het aan één punt genoeg had om de degradatiezone te verlaten na de nederlaag van VVV-Venlo op bezoek bij PEC Zwolle. De Tilburgers speelden tegen Vitesse zoals het de laatste weken vaker deed: de bal was voor de tegenstander, de mannen van trainer Zeljko Petrovic loerden op de counter. 

Vitesse speelde te slordig om gevaarlijk te worden op de helft van Willem II. De thuisploeg miste Riechedly Bazoer vanwege een schorsing en dat was vooral in de opbouw te zien. De verdedigers probeerden het vaak met de lange bal, maar dat zorgde voor het nodige balverlies. Willem II voetbalde aardig mee en bleef simpel overeind, gevaarlijk voor het doel van Vitesse kwamen de gasten niet.

De grootste kans van de eerste helft was voor Vitesse. Aanvaller Oussama Darfalou kreeg dat bal wat gelukkig voor zijn voeten in het strafschopgebied van Willem II, maar schoot vol op de vuisten van keeper Arijanet Muric. 

Het spel van Vitesse werd het best samengevat door Oussama Tannane. De man die de kansen normaal moet creëren voor de Arnhemmers had zijn dag niet en leverde de bal constant in bij de tegenstander. Willem II bleef in de slotfase simpel overeind en was zelf nog een aantal keer dreigend op de helft van Vitesse te vinden. Door de 0-0 verlaat Willem II de degradatiezone en duwt het VVV-Venlo in de problemen. De Tilburgers komen, net als VVV, op 22 punten. Het doelsaldo van Willem II is echter beter. Voor Vitesse was de wedstrijd tegen Willem II een kans om goede zaken te doen in de strijd om de vierde plaats, maar de Arnhemmers gaven niet thuis.

Opstellingen en beeordelingen*:

Vitesse: Remko Pasveer 6,5; Eli Dasa 6, Danilho Doekhi 6, Enzo Cornelisse 6, Jacob Rasmussen 5,5, Maximilian Wittek 5,5 (45. Loïs Openda 6); Sondre Tronstad 5 (77. Patrick Vroegh -), Oussama Tannane 4,5 (77. Million Manhoef -), Matús Bero 6; Armando Broja 6, Oussama Darfalou 5,5

Willem II: Arijanet Muric 7; Leeroy Owusu 6, Sebastian Holmén 6,5, Sven van Beek 6,5, Derrick Köhn 6; Wesley Spieringhs 5,5, Mike Trésor 6,5 (82. Lindon Selahi -), Pol Llonch 6,5; Ché Nunnely 6,5 (78. Mats Köhlert -), Kwasi Wriedt 5,5 (89. Ole Romeny -), Vangelis Pavlidis 5,5

Man of the Match: Arijanet Muric

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen