Ziyech helpt flets Chelsea aan plek in halve finale FA Cup

21 maart 2021, 16:31

Chelsea heeft het bereiken van de kwartfinale van de Champions League een passend vervolg gegeven in de FA Cup. Sheffield United werd met de nodige moeite opzij gezet (2-0), waardoor de Londense club halvefinalist is in het Engelse bekertoernooi. Hakim Ziyech kwam als invaller aan de bak en besliste vlak voor tijd de wedstrijd.

Het leek er aanvankelijk op dat Ziyech in de basis zou starten. Toen Chelsea in aanloop naar de aftrap via social media de opstelling tegen Sheffield United bekendmaakte, was Ziyech basisspeler. Wat bleek? De verkeerde opstelling was gecommuniceerd. Naast Ziyech waren ook Mendy, Azpilicueta, Rüdiger, Kanté, Jorginho en Havertz wissel- in plaats van basisspeler.

Zonder Ziyech kwam Chelsea halverwege de eerste helft op voorsprong. Daarbij kreeg het de hulp van Sheffield United-middenvelder Oliver Norwood, die een schot van Ben Chilwell van richting veranderde en per ongeluk zijn eigen doelman verschalkte. Via Christian Pulisic kreeg de thuisploeg vervolgens een goede mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar Aaron Ramsdale bracht redding.

Het was aan doelman Kepa en de ineffectiviteit van Sheffield United te danken dat Chelsea na rust de voorsprong vasthield. Tegen de verhouding in kwam de ploeg van trainer Thomas Tuchel in blessuretijd zelfs nog op 2-0. Ziyech stond aan het einde van een counter, nam de bal goed mee en schoot al vallend de bal tegen de touwen. Het was voor de voormalig Ajax-speler zijn tweede doelpunt in vijf dagen. Woensdag was hij trefzeker in de Champions League tegen Atlético Madrid.

Chelsea is na Southampton en Manchester City de derde halvefinalist in de FA Cup. Leicester City en Manchester United strijden later op de zondag voor het laatste ticket.