Dumfries zwaar teleurgesteld: "Een repeterend verhaal"

21 maart 2021, 16:51

Weer lukte het PSV niet om een topwedstrijd te winnen. Op bezoek bij AZ ging de Eindhovense formatie met 2-0 onderuit. Het was alweer de zestiende keer op rij dat PSV een duel met Ajax, AZ of Feyenoord niet winnend wist af te sluiten. De teleurstelling bij Denzel Dumfries was dan ook groot vlak na afloop van het duel in Alkmaar.

"Het is echt verschrikkelijk balen. De manier waarop we verliezen is onnodig. In de eerste helft schieten zij één keer op goal en wij krijgen genoeg kansen om het af te maken. En dan de goal die wordt afgekeurd... Maar we moeten niet in excuses praten, want het is aan ons om de wedstrijd te winnen", sprak hij bij ESPN.

PSV speelde een sterke eerste helft, maar na rust werd het minder aan Eindhovense zijde. "Er was weinig beweging aan de bal. Zwaar onvoldoende vanuit onze kant. Het mag niet gebeuren. Het is zuur dat we het weer niet laten zien", aldus Dumfries, die weersprak dat de spelers van PSV niet doorhadden wat er op het spel stond. "Aan de motivatie ligt het niet. Op een gegeven moment moet je de kansen afmaken. Het is een repeterend verhaal dat een beetje vervelend begint te worden."

De strijd om de tweede plaats is na de wedstrijd in Alkmaar helemaal open. "De tweede plek is cruciaal. We hebben nog zeven wedstrijden om te laten zien dat wij het verdienen om op de tweede plek te eindigen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de rug zullen rechten. We zijn bereidwillig hard te werken. We zijn geen opgevers, dat zit ook niet in de aard van PSV. We gaan de rug rechten en volle bak vooruit."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen