Juventus kan tiende titel op rij vergeten na nieuwe misstap

21 maart 2021, 16:55

Juventus kan de tiende titel van Italië definitief vergeten. De ploeg van Andrea Pirlo maakte dit seizoen al zoveel misstappen en ging zondagmiddag in eigen huis tegen laagvlieger Benevento opnieuw in de fout (0-1). Een pijnlijke misser van Arthur werd afgestraft door de bezoekers, waardoor er na negen jaar een andere kampioen gaat komen, zo staat nu toch vrijwel zeker vast.

De nederlaag tegen Benevento is de zoveelste dreun in het dramatische seizoen van de Oude Dame. De recente uitschakeling in de Champions League tegen FC Porto kwam keihard aan, maar in Italië is het al langer kommer en kwel – ondanks dat het wel de bekerfinale haalde. Maar in de Serie A ging het voor de mannen van Pirlo van meet af aan al dramatisch. Geen enkel moment stond Juve bovenaan de Serie A en het heeft er geen enkele schijn van dat dát nog gaat gebeuren.

Want het elfde puntverlies van dit seizoen betekent vermoedelijk definitief het einde van de titelrace voor Juventus, dat tien (!) punten achterstaat met nog slechts elf wedstrijden te gaan en dat is één minder dan koploper Internazionale. En dus komt er een einde aan de negen opeenvolgende titels die de club de afgelopen seizoenen pakte. Een volgende tik voor het project Ronaldo en de termijn van de vervroegd doorschoven Pirlo, die werd aangesteld om een nieuw ploeg te bouwen, maar vooralsnog de reeks vooral aan het afbouwen is.

En dat was tegen Benevento toch vooral echt de eigen schuld. Niet alleen creëerde het behoorlijk weinig – alleen in het eerste bedrijf kwam het nog enkele kansjes –, ook ging het zelf pijnlijk in de fout bij het openingsdoelpunt na een uur voetballen. Arthur maakte de kinderlijke fout om door zijn eigen doel langs uit te verdedigen (zie onder), wat pijnlijk afstraft werd door Adolfo Gaich. Omdat Cristiano Ronaldo in de slotfase tot tweemaal toe zijn inzet gekeerd zag worden, haalde Juventus zelfs geen remise meer uit het vuur.

Filippo Inzaghi maakte deel uit van de selectie van AC Milan die voor Juventus de laatste kampioen werd van Italië en is momenteel de coach van Benvento, de ploeg die de club uit Turijn het laatste zetje lijkt te geven. De vraag is alleen wie de troonverstoter wordt: Internazionale heeft by far de beste papieren, Zlatan Ibrahimovic mag met AC Milan alleen nog heel voorzichtig dromen. Dat laatste geldt voor Juventus ook nog, maar inmiddels zal zelfs de grootste optimist van Turijn beseffen dat de missie vrijwel onmogelijk is geworden. 

Overige uitslagen:

Udinese – SS Lazio 0-1

Sampdoria – Torino 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen