Bosz slikt na eerste doelpunt Zeefuik volgende domper

21 maart 2021, 17:28

Peter Bosz lijkt steeds meer te moeten vrezen voor zijn baan als trainer van Bayer Leverkusen. De positie van de Nederlandse oefenmeester is wankeler geworden door een nieuwe pijnlijke nederlaag. In Berlijn werd er met 3-0 verloren van Hertha BSC, waardoor een Champions League-ticket ver weg is voor Die Werkself.

Leverkusen is het in 2021 helemaal kwijt. Niet alleen werd de Duitse club tegen op papier minder sterke tegenstanders uitgeschakeld in de Europa League en de DFB-Pokal, ook in competitieverband vallen de resultaten enorm tegen. Van de laatste veertien wedstrijden in de Bundesliga, inclusief het duel met Hertha BSC, werden slechts drie gewonnen.

Het lukte Leverkusen niet om zondag de rug te rechten. In de Duitse hoofdstad liep de ploeg van Bosz, zonder de geblesseerde Daley Sinkgraven maar met Jeremie Frimpong, al snel achter de feiten aan. Met zijn eerste doelpunt in de Bundesliga zette Deyovaisio Zeefuik in de vierde minuut de 1-0 op het scorebord. Vanaf de rand van het strafschopgebied krulde de voormalig speler van Ajax en FC Groningen de bal fraai binnen.

Met zijn eerste Bundesliga-doelpunt leidde Zeefuik een pijnlijke eerste helft voor Bayer Leverkusen in. De bezoekers gaven niet thuis en kregen nog eens twee doelpunten om de oren. Eerst verdubbelde Matheus Cunha de marge, vervolgens maakte Jhon Córdoba er 3-0 van. Het leek een nog vervelendere middag voor Bosz te worden toen Hertha BSC vroeg in de tweede helft zelfs op 4-0 kwam, maar het doelpunt van Dodi Lukebakio werd afgekeurd wegens buitenspel.

Leverkusen beet in de tweede helft wel wat meer van zich af, maar een eretreffer zat er niet in. Door de nederlaag heeft de ploeg van Bosz nu een achterstand van zeven punten op nummer vier Eintracht Frankfurt.