Arsenal poetst 3-0 achterstand weg en pakt punt bij West Ham

21 maart 2021, 17:59

De uitwedstrijd tegen West Ham United had zondag letterlijk en figuurlijk twee verschillende helften voor Arsenal. De ploeg van Mikel Arteta beleefde een onvoorstelbaar slechte eerste helft en kwam met 3-0 achter, maar pakte door een goede tweede helft toch nog een punt in het London Stadium: 3-3.

Arsenal won vorige week de derby tegen Tottenham Hotspur en bereikte midweeks de kwartfinales van de Europa League. Het vertrouwen was dan ook aanwezig bij Mikel Arteta, maar mogelijk was er zondag iets te veel gemakzucht in het elftal. De wedstrijd tegen West Ham United begon namelijk verschrikkelijk voor Arsenal. Al na zestien minuten scoorde Jesse Lingard op mooie wijze de 1-0 en die klap kwam hard aan bij de bezoekers. Arsenal raakte daarna snel de bal weg kwijt, zag Jarrod Bowen de 2-0 maken en stond een minuut later alweer af te trappen. Ook het kwartier daarna kwam Arsenal niet ongeschonden door. Tomas Soucek bracht West Ham United namelijk op 3-0. De aansluitingstreffer kwam er nog wel op slag van rust voor Arsenal, dat doel trof toen een schot van Alexandre Lacazette werd aangeraakt door Soucek: 3-1.

Die goal was een reddingsboei voor Arsenal, dat met de 3-1 ruststand niet eens mocht klagen gezien het dramatische spel in de eerste helft. Opmerkelijk was het dan ook dat de middenmoter in de tweede helft uit een totaal ander vaatje tapte. Arsenal was veel sterker dan voor rust en voerde de boventoon in het tweede bedrijf. Aan de hand van Martin Ødegaard lukte het de ploeg om de 3-2 te maken. Craig Dawson werkte de bal in eigen doel na een goede voorzet van Calum Chambers en dus deed Arsenal weer helemaal mee.

West Ham raakte vervolgens een kwartier voor tijd de paal en liet de kans liggen om de wedstrijd in het slot te gooien. Waar de 4-2 niet viel, sloeg Arsenal nog wel terug. Tien minuten voor tijd kopte Lacazette de bal in het doel na een goede voorzet van invaller Nicolas Pepe: 3-3. Op basis van de tweede helft een verdiend punt voor The Gunners, maar op basis van de eerste helft absoluut niet.

Arsenal staat negende in de Premier League, terwijl West Ham vijfde staat. De ploeg heeft twee punten minder dan nummer vier Chelsea en is zodoende nog steeds in de race voor Champions League-voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen