Vloet redt een punt voor Heracles tegen Sparta

21 maart 2021, 18:51

Heracles Almelo heeft zondagavond kostbaar puntverlies geleden in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal. Sparta Rotterdam leek de formatie van Frank Wormuth met 0-1 te gaan verslaan na een goal van Lennart Thy in het begin van de tweede helft. Toch was het topscorer Rai Vloet die de Almeloërs in de slotfase nog een puntje bezorgde: 1-1. In de verder matige wedstrijd creëerde de thuisploeg bijzonder weinig en wist ook Sparta niet te imponeren.

Vorig weekend versloeg de equipe van Henk Fraser RKC op Het Kasteel (2-0). Tom Beugelsdijk was matchwinner in Rotterdam, nadat hij uit een corner zijn eerste goal in het rood-wit maakte. Tegen Heracles moesten de Spartanen het echter zonder de Haagse centrumverdediger doen. Beugelsdijk testte afgelopen week positief op het coronavirus, waardoor hij in Almelo werd vervangen door Michael Heylen. Frank Wormuth had geen wijzigingen doorgevoerd in zijn basiself. Zijn ploeg won vorige week met 1-2 bij ADO Den Haag, waardoor ze nog steeds kansrijk zijn voor een plekje in de play-offs voor Europees Voetbal.

Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting tussen Heracles en Sparta in een 1-1 gelijkspel op Het Kasteel. Abdou Harroui en Rai Vloet waren toen de doelpuntenmakers. De laatstgenoemde is bezig aan een geweldig seizoen bij de Almeloërs, want met twaalf goals en vier assists heeft hij een groot aandeel in het stabiele seizoen van de Heraclieden.

De openingsfase was voor de thuisploeg. Na een paar minuten spelen was het Ismail Azzaoui die vrij voor de goal opdook. De buitenspeler kreeg de bal op een presenteerblaadje van linksback Giacomo Quagliata, die dit hele seizoen al indruk maakt met zijn goede voorzet, maar Azzaoui schoot echter te wild waardoor zijn kans verloren ging. Hoe aantrekkelijk het begin van de thuisploeg was, ging dat in het resterende deel van het eerste bedrijf anders. Er werden vooral veel fouten gemaakt in de opbouw met de meest simpele passes. Bij vlagen werd er goed gecombineerd, maar het tempo lag voor de rust te laag om tot grote kansen te komen. Het was vooral Siemen Mulder die in actie moest komen, aangezien er behoorlijk wat overtredingen werden gemaakt.

Ook na de thee was er hetzelfde spelbeeld. Het was vooral erg slordig en beide ploegen profiteerden niet van de fouten die er op het veld werden gemaakt. Toch was het de uitploeg dat uit het niets de leiding nam. Na een vrije trap was het Thy, die vandaag zijn honderdste eredivisieduel speelde, die de bal tegen de touwen schoot. Zo kwam de wedstrijd na de goal eindelijk opgang, want kort daarna was het Harroui die dicht bij de tweede Spartaanse treffer was. Zijn schot werd echter gekeerd door Janis Blaswich. De goal en de daaropvolgende kans voor Sparta was voor Frank Wormuth reden genoeg om in te grijpen. De onzichtbare spits Sinan Bakis werd vervangen door Ahmed Kutucu. Kutucu kwam afgelopen winter op huurbasis over van Schalke 04, maar heeft nog geen indruk kunnen maken in Almelo. Hoewel in de afgelopen jaren spitsen zeer succesvol waren bij Heracles, valt dat bij deze twee aankopen tegen.

Kutucu kon niet het verschil maken in de slotfase, maar topscorer Rai Vloet wel. De aanvallende middenvelder schoot de bal in de laatste minuut hard tegen de touwen, na een fout van Heylen. Ondanks de late treffer verloor Heracles kostbare punten in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal. Sparta speelde zich vorige week al zo goed als veilig, maar verzuimt door de late treffer het linkerrijtje te naderen.

Opstellingen en beoordelingen:*

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6; Giacomo Quagliata 7, Robin Pröpper 6, Marcos Rente 5,5, Noah Fadiga 6; Lucas Schoofs 6, Rai Vloet 7, Luca de la Torre 6; Delano Burgzorg 5 (64. Orestis Kiomourtzoglu 5), Sinan Bakis 4 (64. Ahmed Kutucu 4), Ismail Azzaoui 4

Sparta Rotterdam: Maduka Okoye 6; Dirk Abels 6, Bart Vriends 6, Michael Heylen 4, Aaron Meijers 6; Laros Duarte 6,5, Abdou Harroui 6,5, Wouter Burger 6 (66. Deroy Duarte 6), Adil Auassar 6 (87. Emanuel Emegha -), Bryan Smeets 6; Lennart Thy 7 (86. Sven Mijnans -)

Man of the match: Lennart Thy

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen