Leep overstapje Van de Beek niet genoeg voor Man United

21 maart 2021, 19:57

Manchester United is zondagavond uitgeschakeld in de FA Cup. Leicester City was in de halve finale met 3-1 te sterk voor de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer. Donny van de Beek startte voor het eerst sinds 9 februari in de basis en was met een leep overstapje betrokken bij een doelpunt, maar kon zijn ploeg niet behoeden voor uitschakeling.

Manchester United hoopte op bezoek bij Leicester City het bereiken van de laatst acht van de Europa League een passend vervolg te geven. Donderdag boekten The Red Devils op bezoek bij AC Milan een 0-1 zege, wat na het 1-1 gelijkspel in eigen huis genoeg was voor een plek in de kwartfinale. Van de Beek maakte in Milaan zijn rentree in de selectie, maar kwam toen niet van de bank af.

Tegen Leicester City kreeg Van de Beek wel speeltijd. Als basisspeler maakte hij zijn eerste minuten in ruim een maand tijd. Een onuitwisbare indruk maakte Van de Beek niet. Daarvoor werd hij ook niet genoeg in het spel betrokken. Wel liet hij zich zien met een belangrijk overstapje. Na een lage voorzet van Paul Pogba liet de Nederlands middenvelder de bal door zijn benen gaan, waarna Mason Greenwood afdrukte.

De wedstrijd was op dat moment bijna veertig minuten oud. Twintig minuten daarvoor was Leicester City via Kelechi Iheanacho op voorsprong gekomen na een blunder van Fred, die de bal te kort terugspeelde op doelman Dean Henderson. The Foxes kwamen vlak na rust voor een tweede keer op voorsprong. Met een schuiver in de lange hoek zette Youri Tielemans de 2-1 op het scorebord. Nadat Van de Beek het veld had verlaten, bepaalde Iheanacho met een kopbal de eindstand op 3-1.

Leicester City komt in de halve finale Southampton tegen. De andere halve eindstrijd gaat tussen Chelsea en Manchester City.