Milan blijft dankzij Ibrahimovic in spoor Inter

21 maart 2021, 20:02

Het is de laatste weken wat wisselvallig wat AC Milan laat zien, maar zondag is er wel weer gewonnen door de ploeg van Stefano Pioli. Aan de hand van Zlatan Ibrahimovic werd er met 2-3 gezegevierd bij Fiorentina, dat wel goed weerstand kon bieden.

Bij Fiorentina bleef Sofyan Amrabat negentig minuten lang op de bank. De oud-speler van Feyenoord zag dat Ibrahimovic al na negen minuten het heft in handen nam. De spits, die maandag afreist naar de nationale ploeg van Zweden, kreeg de bal in het strafschopgebied en knalde overtuigend raak in de hoek. Die goede start kreeg echter geen vervolg voor Milan. Erick Pulgar zorgde al snel voor de gelijkmaker en na rust werd de schade groter voor Milan, toen Franck Ribéry de 2-1 scoorde. Nadat de 39-jarige Ibrahimovic dus trefzeker was geweest, sloeg nu ook de 37-jarige Fransman toe. Ibrahimovic was overigens wel het meest bedrijvig van het duo. De Zweed raakte namelijk ook nog twee keer de lat.

Milan wist dat het een comeback nodig had om niet verder af te haken bovenin. Goed nieuws was het dan ook dat Brahim Diaz vier minuten na de goal van Ribéry alweer de 2-2 maakte. Milan slaagde er in de slotfase ook nog in om de winnende goal op de borden te zetten. Twintig minuten voor tijd scoorde Hakan Calhanoglu de 2-3. De Turk schoof zeer knap binnen en hielp Milan aan de zege. De tweede overwinning in de laatste vier Serie A-duels. De technicus zal zich zodoende met een goed gevoel bij de Turkse selectie gaan melden. Met zijn land neemt hij het woensdag op tegen Oranje.

Milan komt door de overwinning op zes punten van koploper Internazionale, dat dit weekend niet in actie komt door coronaproblemen. Onder meer Stefan de Vrij is besmet.