Oblak en Suárez vertolken hoofdrol bij benauwde zege Atlético

21 maart 2021, 20:29   Bijgewerkt: 21 maart 2021, 20:35

FC Barcelona gaat de achterstand op Atlético Madrid deze speelronde niet verkleinen. De ploeg van trainer Diego Simeone nam zondagavond de koppositie in LaLiga steviger in handen door Deportivo Alavés met 1-0 te verslaan. Wint Barça later op de zondagavond van Real Sociedad, dan is het verschil tussen de clubs weer vier punten.

De riante voorsprong van Atlético Madrid in de Spaanse competitie is de voorbije weken als sneeuw voor de zon verdwenen. Slechts drie van de laatste acht competitiewedstrijden voor de ontmoeting met Deportivo Alavés werden gewonnen. De club uit de Spaanse hoofdstad werd afgelopen woensdag bovendien door Chelsea uitgeschakeld in de kwartfinale van de Champions League.

Tegen Deportivo Alavés herstelde Atlético Madrid zich zondag van de uitschakeling in de Champions League. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Luis Suárez. De Uruguayaanse aanvaller was vlak voor rust al een keer dicht bij de openingstreffer en zette vroeg in de tweede helft alsnog de 1-0 op het scorebord door een puntgave voorzet van Kieran Trippier fraai binnen te koppen. Marcos Llorente verdubbelde even later bijna de marge, maar zag zijn inzet op de lat belanden.

Een paar minuten voor tijd dreigde het nog helemaal mis te gaan voor Atlético Madrid. Na ingrijpen van de VAR legde scheidsrechter Juan Martínez Munuera de bal op de stip na een elleboogstoot van Stefan Savic. Een discutabele beslissing, die door de Spaanse media ongetwijfeld nog breder zou worden uitgemeten als Jan Oblak de strafschop van Joselu niet had gekeerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen