Spurs revancheert zich voor smadelijke Europese uitschakeling

21 maart 2021, 22:21

Tottenham Hotspur heeft zich zondagavond hersteld van de pijnlijke uitschakeling in de Europa League. Drie dagen na de blamage in Kroatië schreef het team van trainer José Mourinho drie punten bij door Aston Villa met 0-2 te verslaan. Carlos Vinícius en Harry Kane namen de doelpunten voor hun rekening.

Tottenham Hotspur werd donderdag door Dinamo Zagreb uit de Europa League gekegeld. Na een 2-0 zege in eigen huis ging de Londense club in de return (na verlenging) met 3-0 onderuit. Tegen Aston Villa revancheerde Spurs zich zondag voor die nederlaag. Na een weinig enerverende openingsfase nam de ploeg van Mourinho na krap een halfuur de leiding.

Het was Vinícius die de score opende. Een gevaarlijke lange pass leek onschadelijk te worden gemaakt door doelman Emiliano Martínez, maar via Lucas Moura en Kane kwam de bal terecht bij de Braziliaanse aanvaller, die zijn eerste doelpunt in de Premier League maakte. Hij vormde samen met Kane en Lucas Moura het aanvalstrio van Spurs. Steven Bergwijn begon de wedstrijd, zoals wel vaker de laatste tijd, vanaf de bank.

Bergwijn maakte na een uur zijn opwachting bij de bezoekers. Vlak daarvoor was Anwar El Ghazi bij Aston Villa binnen de lijnen gekomen. Met de Nederlanders op het veld kreeg Spurs een strafschop na een overtreding van Matty Cash. Kane ging achter de bal staan en benutte de penalty.

Door de 0-2 zege is Spurs naar de zesde plaats in de Premier League geklommen. De achterstand op de top-vier bedraagt drie punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen