Ajax moet 'doorselecteren' ondanks naderend kampioenschap

22 maart 2021, 08:52

Ajax gaat met vlag en wimpel het kampioenschap tegemoet in de Eredivisie dit seizoen, doet het goed in Europees verband en staat in de finale van de KNVB Beker. Toch moet de club doorselecteren om ook volgend seizoen goed voor de dag te komen en een nóg sterker team te bouwen. Dat is de wens van trainer Erik ten Hag in elk geval wel.

Met de plek in de groepsfase van de Champions League vrijwel zeker veilig, kan Marc Overmars de blik op volgend seizoen richten. 'Dat betekent niet alleen dat hij in een heel andere categorie dan de concurrenten kan shoppen, maar ook nog eens eerder dan PSV, AZ en Feyenoord', schrijft De Telegraaf over de situatie van de Amsterdammers. Lassina Traoré, Jurgen Ekkelenkamp (al dan niet op huurbasis), Zakaria Labyad en Sean Klaiber mogen vertrekken, stelt de ochtendkrant. 'De kans op veel speeltijd bij dit Ajax is beperkt voor ze, want de lat ligt hoog in Amsterdam.'

Ook Voetbal International weet dat Erik ten Hag volgend seizoen wil doorbouwen naar een nóg beter Ajax. Doorselecteren, zoals de coach dat noemt. "Natuurlijk kijken we nu naar de korte termijn, daar doe je het allemaal voor. Voor prijzen. En als het dan een succes wordt, dan kan dat een versnelling in dat proces betekenen. Dan kunnen we volgend jaar een nóg beter team hebben", zegt de coach daarover. Concrete vertrekkers worden in het weekblad overigens niet benoemd. 

Ook het Algemeen Dagblad zag dat het niveauverschil met de invallers groter werd, al werd dat vooral zichtbaar in de afronding. 'Meer schade bleef ADO bespaard. Niet dat Ajax na tal van wissels geen kansen meer kreeg. Zo zagen Zakaria Labyad en Oussama Idrissi in hun drang om het scorebord ook te halen Lassina Traoré over het hoofd. Mede daardoor bleef de eerste spits van voor de winterstop zonder treffer bij zijn eerste minuten van het jaar.'

'Je merkte gewoon dat Ajax, toen Klaassen en Brobbey het veld verlieten voor Labyad en Traoré, een jasje uitdeed. Labyad speelde best wel matig. Klaassen heeft meer gevoel voor zijn omgeving en binnen het aanvallende spel wat Ajax graag speelt, loopt dat een stuk soepeler en dat heeft Labyad een stuk minder. Voor Brobbey en Traoré geldt eigenlijk hetzelfde: Brobbey zakt in en beweegt veel meer om zich aanspeelbaar te maken en Traoré is veel statischer. Het was ook te merken dat het met Labyad en Traoré erg stroef verliep', schrijft Ajax Showtime over de wissels van de Amsterdammers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen