'TD' Paratici steunt Pirlo en Ronaldo ondanks dolend Juventus

22 maart 2021, 11:51   Bijgewerkt: 22 maart 2021, 11:56

Juventus zit in de hoek waar de klappen vallen en na de eerdere pijnlijke uitschakeling in de Champions League is na de beschamende nederlaag in de Serie A zondagmiddag tegen Benevento (0-1) ook de landstitel mijlenver weg. Toch houdt technisch directeur Fabio Paratici vertrouwen in het project, trainer Andrea Pirlo en Cristiano Ronaldo.

"We zijn vorig seizoen met een nieuw project begonnen en een nederlaag gaat dat niet zomaar veranderen. We zetten deze lijn door en zijn blij met wat we hebben gedaan", aldus Paratici over het aanstellen van Pirlo, die het beduidend minder doet dan voorganger Maurizio Sarri en Massilimiliano Allegri. "We waren niet ontevreden over hen, maar we hadden redenen om het toch anders te gaan doen. Deze aanpak zetten we nu dan ook door."

En ook met Cristiano Ronaldo is Juventus nog niet klaar, benadrukt Paratici. "We hebben bij Juventus de beste speler ter wereld, die omarmen we en houden we stevig vast", zei de technisch eindverantwoordelijke over de 36-jarige Portugees, die mede vanwege zijn hoge prijzenkaartje en dito salaris veelal aan de uitgang wordt gelinkt. "Het is een voorrecht om met hem samen te werken en we willen hem bij ons houden."

Hoewel de resultaten anders doen vermoeden, Juventus ligt uit de titelstrijd en de Champions League, noemt Paratici dit geen overgangsjaar voor de Oude Dame. "Daar geloof ik niet in. Juventus wil elke wedstrijd winnen, elk seizoen is belangrijk – al zal het niet dezelfde resultaten geven als in het verleden", wist Paratici. "Ons is al zeven á acht keer verteld dat het tijdperk voorbij was. Na de nederlaag tegen Galatasaray, na de verloren Champions League-finale, toen we vorig seizoen tien punten achterstonden, toen we Allegri vervingen. En toch bleven we telkens weer winnen. Al kan het zijn dat je als je aan het bouwen bent, je niet alles tegelijkertijd ook kunt winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen