Brobbey wilde blijven na Lille-uit: "Ik zei: ik blijf, ik teken"

22 maart 2021, 14:28   Bijgewerkt: 22 maart 2021, 19:45

Ajax-aanvaller Brian Brobbey (19) vertrekt in de komende zomer naar RB Leipzig, maar het had niets gescheeld of hij had alsnog een krabbel gezet onder de verbeterde verbintenis van de Amsterdammers. Na het duel tegen Lille OSC (1-2) wilde hij namelijk alsnog langer blijven bij de kampioen van Nederland.

Dat vertelt Brobbey tegen ANP. "Na die wedstrijd tegen Lille kwam directeur voetbalzaken Marc Overmars nog een keer naar me toe en gingen we weer rond de tafel zitten. Toen zei ik: ja, ik blijf, ik teken", blikt het talent terug op de situatie. In het duel in Frankrijk in de zestiende finale van de Europa League maakte de spits als invaller de tweede goal van Ajax.

"Daarna liep er volgens mij iets niet zo goed in de onderhandelingen", aldus Brobbey over het feit waarom het uiteindelijk toch niet rondkwam met Ajax. Wat daar de exacte reden van was, is onbekend. Eerder kwam naar buiten dat Ajax hem maximaal een miljoen euro per jaar wilde betalen, maar Brobbey 1,3 à 1,5 miljoen euro wilde verdienen. Winteraanwinst Sébastien Haller verdient zo'n vijf miljoen euro per jaar bij Ajax.

Lees ook: Overmars reageert op vertrek Brobbey: "Ik ben er kapot van"

In totaal speelde de aanvaller dertien officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, waarin hij vijfmaal scoorde. In Amsterdam balen ze behoorlijk van het vertrek, omdat ze net als bij Ryan Gravenberch de spits in het eerste team hadden willen inbouwen. Met de komst van Haller, die in de winsterstop logisch was, verdween er veel perspectief voor de spits. Ondanks de euforie in Rijssel konden ze Brobbey er niet van overtuigen om te blijven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen