Goed nieuws Jong Oranje: Botman fit genoeg voor EK

22 maart 2021, 15:24

Goed nieuws voor Sven Botman (21): de centrale verdediger is fit genoeg bevonden om in actie te komen met Jong Oranje in de groepsfase van het EK. Zaterdagavond moest hij zijn wedstrijd met Lille OSC nog voortijdig staken en de vrees was dat hij de duels moest missen, maar inmiddels is er vanuit de medische staf groen licht gekomen over zijn inzetbaarheid.

Dat schrijft Voetbal International althans. Uit de medische testen bleek - anders dan coach Christophe Galtier voorspelde - dat Botman gewoon in actie kan komen bij de wedstrijden van het elftal van Erwin van de Looi. Jong Oranje reist vandaag (maandag) af naar Hongarije voor de groepsfase van het EK. Woensdag spelen de Nederlandse beloften tegen Roemenië hun eerste groepswedstrijd. Daarna volgen duels met Duitsland en Hongarije.

Voor Botman duurde de wedstrijd tegen Nîmes afgelopen weekend ruim zeventig minuten. De verdediger moest zich noodgedwongen laten wisselen en werd vervangen door Tiago Djaló. Eerder werd al bekend dat Ajacied Jurriën Timber vanwege corona het toernooi aan zich voorbij moet laten gaan. Lutsharel Geertruida is als zijn vervanger opgeroepen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen